Kepta kalakuto šlaunelė
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 26, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Nuostabaus skonio kalakutienos šlaunelę galima ruošti ir pietums ir vakarienei ir ji tiks bei patiks įvairaus amžiaus žmonėms!
Ingredientai
- Kalakuto kumpis 1.3 kg
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinpipiriai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Česnakas 5 skiltelė (-ės)
- Balzaminis actas 1 šaukštas (-ai)
- Baltas vynas 100 g
- Bulvės 1/2 kg
- Morkos 0.8 g
- Barbekiu padažas Pagal skonį
Eiga
- Kalakuto šlaunelę su kauliuku prieskoniuojame druska, pipirais, citrinpipiriais, kmynais, kapotu česnaku, pilame šaukštą balzaminio acto ir 100 g balto sauso vyno. Marinuojame 2-4 val.
- Kepame kepimo maišelyje 1 val. 170 laipsnių temperatūroje.
- Po to išimame iš maišelio, aptepame barbekiu padažu ir dar kepame 20 min. 220 laipsnių temperatūroje, kol apskrus odelė.
- Pateikiame su keptomis bulvėmis (arba bulvių koše) ir morkų salotomis.