Kepta kalakuto šlaunelė

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Nuostabaus skonio kalakutienos šlaunelę galima ruošti ir pietums ir vakarienei ir ji tiks bei patiks įvairaus amžiaus žmonėms!

Ingredientai

  • Kalakuto kumpis 1.3 kg
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Pipirai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrinpipiriai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Česnakas 5 skiltelė (-ės)
  • Balzaminis actas 1 šaukštas (-ai)
  • Baltas vynas 100 g
  • Bulvės 1/2 kg
  • Morkos 0.8 g
  • Barbekiu padažas Pagal skonį

Eiga

  1. Kalakuto šlaunelę su kauliuku prieskoniuojame druska, pipirais, citrinpipiriais, kmynais, kapotu česnaku, pilame šaukštą balzaminio acto ir 100 g balto sauso vyno. Marinuojame 2-4 val.
  2. Kepame kepimo maišelyje 1 val. 170 laipsnių temperatūroje.
  3. Po to išimame iš maišelio, aptepame barbekiu padažu ir dar kepame 20 min. 220 laipsnių temperatūroje, kol apskrus odelė.
  4. Pateikiame su keptomis bulvėmis (arba bulvių koše) ir morkų salotomis.

Panašūs receptai