Kepta jautienos nugarinė su džiovintais obuoliais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Jautienos nugarinė 1 kg
- Svogūno roputės 2 vnt
- Džiovintos slyvos 1 stiklinė (-ės)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Lauro lapai 1 vnt
- Mairūnas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Paruoštą jautieną pamerkti į pasūdytą ir actu parūgštintą šaltą vandenį ir pamarinuoti 12 valandų. Slyvas ir obuolius nuplauti ir pamirkyti per naktį. Į keptuvą ar skardą sudėti žiedeliais supjaustytus svogūnus, ant jų guldyti marinuotą jautienos gabalą, sudėti džiovintus obuolius ir slyvas, pagal skonį pasūdyti, užberti cukraus, sutrinto mairūno.
- Įpilti stiklinę karšto vandens ar sultinio ir pridengtą kepti apie 1 valandą vidutinio karšumo oraitėje.
- Kepsnys valgomas karštas. Patiekiant į stalą, supjaustyti porcijomis, sudėti į pakaitintą pusdubenį, kepsnio šonus apdėti keptais svogūnais, obuoliais, slyvomis. Prie jo pateikti riebaluose keptų bulvių, salotų.