Kepta jautienos nugarinė su džiovintais obuoliais

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Jautienos nugarinė 1 kg
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Džiovintos slyvos 1 stiklinė (-ės)
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Lauro lapai 1 vnt
  • Mairūnas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Paruoštą jautieną pamerkti į pasūdytą ir actu parūgštintą šaltą vandenį ir pamarinuoti 12 valandų. Slyvas ir obuolius nuplauti ir pamirkyti per naktį. Į keptuvą ar skardą sudėti žiedeliais supjaustytus svogūnus, ant jų guldyti marinuotą jautienos gabalą, sudėti džiovintus obuolius ir slyvas, pagal skonį pasūdyti, užberti cukraus, sutrinto mairūno.
  2. Įpilti stiklinę karšto vandens ar sultinio ir pridengtą kepti apie 1 valandą vidutinio karšumo oraitėje.
  3. Kepsnys valgomas karštas. Patiekiant į stalą, supjaustyti porcijomis, sudėti į pakaitintą pusdubenį, kepsnio šonus apdėti keptais svogūnais, obuoliais, slyvomis. Prie jo pateikti riebaluose keptų bulvių, salotų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!