Kepta jautiena su grybų ir vyno padažu
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Gurmanams, mėgstantiems leisti laiką virtuvėje.
Ingredientai
- Jautiena 200 g
- Alyvuogių aliejus 5 šaukštas (-ai)
- Kajano pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Malta paprika 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Vynas raudonas 100 ml
- Pievagrybiai 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Leiskite jautienos išpjovoms pasiekti kambario temperatūrą.
- Sumaišykite du šaukštus alyvuogių aliejaus su maltais pipirais, paprika, druska, garstyčiomis mažame indelyje iki pastos konsistencijos.
- Subadykite mėsos gabaliukus su šakute ir gerai įtrinkite su prieskonių mišiniu.
- Įkaitinkite didelę (geriausiai storu dugnu) keptuvę su likusiais trimis šaukštais alyvuogių aliejaus. Trumpai apkepkite jautienos gabaliukus, kol kiekviena pusė paruduos (maždaug po 3 minutes).
- Ištraukite mėsą iš keptuvės. Tuomet supilkite raudoną vyną ir kaitinkite iki užvirimo krapštydami nuo dugno mėsos likučius (patartina su mediniais įrankiais). Įmaišykite supjaustytus grybus ir maišydami virinkite, kol grybai iškeps ir susitrauks (apie 5 minutes).
- Mėsą įkelkite atgal į keptuvę, karštį sumažinkite iki mažo ir kepkite kol padažas susitrauks ir sutirštės (apie 5-10 minučių). Ištraukite mėsą į patiekimui skirtą indą ir apliekite padažu bei grybais. Skanaus!