Kepta jautiena su grybais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Jautienos kepsneliais užkepti grybais
Ingredientai
- Pievagrybiai 250 g
- Sviestas 50 g
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Jautiena 400 g
- Želatina 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinų sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vynas raudonas 100 ml
Eiga
- Sumalkite grybus ir sumaišykite su sviestu, smulkintais svogūnais ir pipirais (pagal skonį) mažame inde. Pusę šio mišinio paskirstykite ant keturių filė.
- Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies. Įkelkite mėsą sviestuota puse į apačią į karštą keptuvę. Likusį sviesto mišinį užpilkite ant viršaus. Kepti iki norimo minkštumo vieną kartą apverčiant mėsą.
- Iškėlus mėsą iš keptuvės atkrapštyti likučius nuo dugno, supilti želatiną, citrinos sultis ir virinti kol skysčio sumažės maždaug dvigubai. Įmaišyti vyną ir pavirinti kelias minutes. Padažą užpilti ant mėsos ir patiekti.