Kepta dorada su daržovėmis ir ryžiais

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Patiekta nuostabaus skonio dorada su daržovėmis ir ryžiais nustebins kiekvieną!

Ingredientai

  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Čili pipiras 1 vnt
  • Citrina 1/2 pagal skonį
  • Petražolės 2 g
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Pomidoras 1 vnt
  • Paprika 1 vnt
  • Morka 1 vnt
  • Svogūnas 10 g
  • Žuvis 1 vnt
  • Ryžiai 1 vnt
  • Prieskoniai Pagal skonį

Eiga

  1. Nuvalome žuvies žvynus, išvalome vidurius.
  2. Pasiruošiame prieskonius: česnaką, čili pipirą, citriną, petražoles, druską, pipirus, aliejų. Sudedame susmulkintas daržoves į trintuvę, gerai sutriname, barstome druska, pipirais, pilame aliejų.
  3. Nuvalytą ir nuplautą Doradą įtriname paruoštu mišiniu ir palaikome apie 20 min.
  4. Kepame skardoje orkaitėje 20-25 min. 170 C temperatūroje (kepimo trukmė priklauso nuo žuvies dydžio, čia apie 300 g)
  5. Garnyro paruošimas: morkos, paprika, svogūnai, pievagrybiai, pomidoras pasmulkinami stambesniais gabalėliais, barstoma džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis (ką mėgstame: bazilikas, petražolės, čiobreliai, kalendra, rozmarinas ir t.t.), pilame aliejų, druską, pipirus, viską gerai permaišome ir kepame orkaitėje 40 min. 180 C temperatūroje.
  6. Pateikiame su virtais ryžiais ir keptomis daržovėmis.

Panašūs receptai