Kepta dorada su daržovėmis ir ryžiais
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Patiekta nuostabaus skonio dorada su daržovėmis ir ryžiais nustebins kiekvieną!
Ingredientai
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Čili pipiras 1 vnt
- Citrina 1/2 pagal skonį
- Petražolės 2 g
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Pomidoras 1 vnt
- Paprika 1 vnt
- Morka 1 vnt
- Svogūnas 10 g
- Žuvis 1 vnt
- Ryžiai 1 vnt
- Prieskoniai Pagal skonį
Eiga
- Nuvalome žuvies žvynus, išvalome vidurius.
- Pasiruošiame prieskonius: česnaką, čili pipirą, citriną, petražoles, druską, pipirus, aliejų. Sudedame susmulkintas daržoves į trintuvę, gerai sutriname, barstome druska, pipirais, pilame aliejų.
- Nuvalytą ir nuplautą Doradą įtriname paruoštu mišiniu ir palaikome apie 20 min.
- Kepame skardoje orkaitėje 20-25 min. 170 C temperatūroje (kepimo trukmė priklauso nuo žuvies dydžio, čia apie 300 g)
- Garnyro paruošimas: morkos, paprika, svogūnai, pievagrybiai, pomidoras pasmulkinami stambesniais gabalėliais, barstoma džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis (ką mėgstame: bazilikas, petražolės, čiobreliai, kalendra, rozmarinas ir t.t.), pilame aliejų, druską, pipirus, viską gerai permaišome ir kepame orkaitėje 40 min. 180 C temperatūroje.
- Pateikiame su virtais ryžiais ir keptomis daržovėmis.