Kepta antis su obuoliais ir spanguolėmis

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Šventinė kepta antis su obuoliais ir spanguolėmis puikiai tiks Jūsų šventiniams susitikimams. 

Ingredientai

  • Antis 1 kg
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Obuoliai 6 vnt
  • Druska 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai Pagal skonį
  • Spanguolės 150 g

Eiga

  1. Kambario temperatūros antį nuplauname šaltu vandeniu, nusausiname tiek išorę, tiek vidų, įtriname druska ir pipirais. Padedame antį 2-3 val. į šaldytuvą.
  2. Maišydami pakaitiname medų ir aliejų ant silpnos ugnies. Nukeliame nuo viryklės, įmaišome balzaminį actą, citrinos sultis. Prieš kimšdami obuolius ir spanguoles šiuo mišiniu įtriname anties vidų. Šlauneles surišame.
  3. Padedame antį krūtinėle į apačią į kepimo indą, įpilame truputį (apie 100 ml) vandens.
  4. Šepetėliu aptepame visą antį pasiruoštu mišiniu. Uždengiame indą folija ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 2-2,5 val. (priklausomai nuo anties dydžio ir amžiaus). 4-5 kartus ją ištraukiame iš orkaitės, atidengiame ir aptepame pasigamintu medaus mišiniu, kol jis baigsis.
  5. Keletą kartų antį apliejame kepimo inde susidariusiu skysčiu. Kepimo viduryje antį apverčiame krūtinėle į viršų (kepamas paukštis apverčiamas, kad sultys mėsoje pasiskirstytų tolygiai).
  6. Likus kepti 15 - 20 min., antį atidengiame. Jeigu skysčio kepimo inde daug, nupilame jį (vėliau galima jį panaudoti daržovėms kepti). Sudedame prie anties likusius obuolius (galima įdėti citrinos, cidonijos griežinėlių), karštį orkaitėje sumažiname iki 180 laipsnių ir pabaigiame kepti. Uždengti nebereikia.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai