Kepsnys su grybais ir sūriu

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Sotus ir ypač skanus kiaulienos kepsnys, kurį paruošite labai lengvai ir pakankamai greitai. Kepsniais sočiai ir gardžiai pamaitinsite visą šeimyną, o naudodamiesi šiuo receptu niekuomet nesuklysite.

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė 1 kg
  • Aliejus 50 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Kiaulienos prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Grybai 300 g
  • Česnakas Pagal skonį
  • Svogūnas Pagal skonį
  • Sūris 200 g
  • Majonezas Pagal skonį

Eiga

  1. Mėsą supjaustome į tokius gabalėlius, kokių kepsnių norėsite, ją išmušame ir įtriname prieskoniais. Leidžiame mėsai pasimarinuoti kelioms valandoms ar per naktį.
  2. Paruoštą kepimui mėsą sudedame į aliejumi ar sviestu pateptą kepimo indą.
  3. Ant mėsos užtepame šiek tiek majonezo, galime įdėti ir šiek tiek česnako ar svogūno, tuomet dedame grybus (jeigu grybai švieži, juos šiek tiek pakepiname ar apverdame). Galime uždėti ir saulėje džiovintų pomidorų arba šviežių pomidorų.
  4. Viską apibarstome sutarkuotu sūriu. Galime dėti sūrį ir vėliau - mėsai pakepus 10 minučių - tuomet sūris tikrai neapdegs.
  5. Kepame apie 30-40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  6. Patiekiame su bulvių koše ar ryžiais.
  7. Skanaus!

Panašūs receptai