Keksiukai su spanguolėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Skaniausi pasaulyje keksiukai su spanguolėmis!

Ingredientai

  • Spanguolės 100 g
  • Cukrus 0.3 stiklinė (-ės)
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 1.5 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Pienas arba kondensuotas pienas 1/2 stiklinė (-ės)
  • Aliejus arba pusė pokelio sviesto 1/2 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Kepimo milteliai 1.5 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Visų pirma spanguoles kiek patrinkite, kad nebūtų uogelės, bet nepadarykite košės, lai būna uogytės tik suspaustos.Galite dėti ir džiovintas spanguoles tik prieš tai jas reikės išmirkinti vandenyje bent kelioms valandoms.
  2. Supilti cukrų ant spanguolių, pamaišyti. Jeigu dedate kondensuotą pieną, cukraus nedėkite. Kiaušinius sumaišyti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  3. Supilkite aliejų (arba sviestą) ir pieną (pieno taip pat galite kiek mažiau dėti, jeigu dedate kondensuotą pieną).
  4. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite spanguoles. Jeigu matote, kad masė kiek per skysta, įdėkite čiut daugiau miltų.
  5. Į keksiukui skirtą formelę dėkite po daugiau nei pusę šaukštelio tešlos (kad formelėje būtų pusė tūrio).
  6. Kepkite apie 25 minutes 170 laipsnių temperatūroje. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!