Keksiukai su spanguolėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Skaniausi pasaulyje keksiukai su spanguolėmis!
Ingredientai
- Spanguolės 100 g
- Cukrus 0.3 stiklinė (-ės)
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 1.5 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Pienas arba kondensuotas pienas 1/2 stiklinė (-ės)
- Aliejus arba pusė pokelio sviesto 1/2 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Kepimo milteliai 1.5 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Visų pirma spanguoles kiek patrinkite, kad nebūtų uogelės, bet nepadarykite košės, lai būna uogytės tik suspaustos.Galite dėti ir džiovintas spanguoles tik prieš tai jas reikės išmirkinti vandenyje bent kelioms valandoms.
- Supilti cukrų ant spanguolių, pamaišyti. Jeigu dedate kondensuotą pieną, cukraus nedėkite. Kiaušinius sumaišyti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
- Supilkite aliejų (arba sviestą) ir pieną (pieno taip pat galite kiek mažiau dėti, jeigu dedate kondensuotą pieną).
- Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite spanguoles. Jeigu matote, kad masė kiek per skysta, įdėkite čiut daugiau miltų.
- Į keksiukui skirtą formelę dėkite po daugiau nei pusę šaukštelio tešlos (kad formelėje būtų pusė tūrio).
- Kepkite apie 25 minutes 170 laipsnių temperatūroje. Skanaus!