Keksiukai su marcipanų ir aviečių džemo įdaru

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Netradiciniai keksiukai su gardžiu marcipano ir aviečių džemo įdaru.

Ingredientai

  • Miltai 460 g
  • Cukrus 150 g
  • Kepamieji milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanilė 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pienas 230 ml
  • Sviestas 120 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Migdolų ekstraktas Pagal skonį
  • Smulkintas kokosas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Marcipanai 200 g
  • Džemas 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Pirmiausiai padaromas įdaras. Marcipaninę masę padalinti į 12 dalių. Drėgnomis rankomis, kad masė neliptų prie rankų, suformuoti 12 rutuliukų su aviečių džemo įdaru. Pastatyti į šaldytuvą.
  2. Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Pieną sumaišyti su lengvai plaktu kiaušiniu, įpilti atvėsusį sviestą, įlašinti migdolų ekstraktą. Kitame inde miltus sumaišyti su cukrumi, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, druska. Gautą mišinį sumaišyti su skystąja mase, įberti kokoso drožles.
  3. Pusę tešlos supilstyti į keksiukų formeles, į kiekvieną formelę įdėti marcipaninės masės rutuliuką, užpilti likusia tešla. Viršų pabarstyti migdolų drožlėmis. Kepti 200 C temperatūroje 15-20 min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!