Keksas su spanguolėmis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nuostabus keksas su spanguolėmis

Ingredientai

  • Spanguolės 2 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 200 g
  • Miltai 300 g
  • Kepimo milteliai 2 vnt
  • Druska 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sviestas 115 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pienas 135 g

Eiga

  1. Kaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Paruošti 25 x 11 cm dydžio (ar panašaus) kepimo formą.
  2. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską indelyje. Išplakti sviestą ir cukrų, kol masė pabals ir taps puri, apie 3 minutes. Po vieną įmušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai suplakti. Įmaišyti vanilės ekstraktą. Lėtai maišant per tris kartus supilti miltų mišinį ir pieną (miltai, pienas, miltai, pienas, miltai, pienas). Turime gauti gražią vientisą masę. Atsargiai įmaišyti lengvai patrintas spanguoles.
  3. Paruoštą tešlą pilti į kepimo indą. Viršų galima pabarstyti ruduoju cukrumi. Kepti orkaitėje apie 50–60 minučių, kol gražiai paruduos, o medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!