Keksas su kriaušėmis ir kava

Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Vertas dėmesio, daug pastangų ir laiko nereikalaujantis desertas.

Ingredientai

  • Miltai 350 g
  • Sviestas 200 g
  • Cukrus 200 g
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Tirpi kava 10 g
  • Virintas vanduo 50 g
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrinos žievelės 1 vnt
  • Kriaušės 4 vnt
  • Cukraus pudra 200 g
  • Kakavos milteliai 20 g
  • Pienas 65 g
  • Sviestas 20 g

Eiga

  1. Miltus išsijoti kartu su cukrumi;
  2. Iki purios masės išsukti sviestą;
  3. Į išsuktą sviestą po vieną sumušti kiaušinius , dėti po šaukštą cukraus, miltų ir sukti iki vientisos puruos masės;
  4. Bebaigiant sukti suberti likusius miltus, cukrų, kepimo miltelius;
  5. Į tešlą supilti virintame vandenyje ištirpintą tirpią kavą ir išmaišyti;
  6. Kepimo indą ištrpti aliejumi ar sviestu ir supilti tešlą, vertikaliai sudėti plautas kriaušes;
  7. Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje;
  8. Atvėsusį keksą aptepti kakavos glaistu: sviestą pakaitinti su kakavos milteliais, cukraus pudrą užpilti karštu pienu. Viską supilti į vieną dubenėlį ir išmaišyti iki vientisos masės. Jei glaistas per tirštas
  9. Jei glaistas per tirštas skiesti pienu;
  10. Skanaus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!