Keksas su kriaušėmis ir kava
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Vertas dėmesio, daug pastangų ir laiko nereikalaujantis desertas.
Ingredientai
- Miltai 350 g
- Sviestas 200 g
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 5 vnt
- Tirpi kava 10 g
- Virintas vanduo 50 g
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinos žievelės 1 vnt
- Kriaušės 4 vnt
- Cukraus pudra 200 g
- Kakavos milteliai 20 g
- Pienas 65 g
- Sviestas 20 g
Eiga
- Miltus išsijoti kartu su cukrumi;
- Iki purios masės išsukti sviestą;
- Į išsuktą sviestą po vieną sumušti kiaušinius , dėti po šaukštą cukraus, miltų ir sukti iki vientisos puruos masės;
- Bebaigiant sukti suberti likusius miltus, cukrų, kepimo miltelius;
- Į tešlą supilti virintame vandenyje ištirpintą tirpią kavą ir išmaišyti;
- Kepimo indą ištrpti aliejumi ar sviestu ir supilti tešlą, vertikaliai sudėti plautas kriaušes;
- Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje;
- Atvėsusį keksą aptepti kakavos glaistu: sviestą pakaitinti su kakavos milteliais, cukraus pudrą užpilti karštu pienu. Viską supilti į vieną dubenėlį ir išmaišyti iki vientisos masės. Jei glaistas per tirštas
- Jei glaistas per tirštas skiesti pienu;
- Skanaus.