Keksas "zebras"
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Labai paprasta ir skanu. Patarimas būtų, kad jeigu mėgsti saldžiau, dėti daugiau cukraus.
Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt
- Cukraus pudra 110 g
- Miltai 150 g
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Tirpintas sviestas 100 g
- Kondensuotas pienas 30 g
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kakava 2 šaukštas (-ai)
- Pienas 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Ištirpinti kakavos miltelius vandenyje/piene.
- Įkaitinti orkaitę iki 170 C. Paruošti 20 cm skersmens apvalią formą.
- Persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais. Įmušti kiaušinius į miltus, suberti cukraus pudrą ir greitai maišyti iki kreminės konsistencijos.
- Įpilti išlydytą sviestą, kondensuotą pieną, vanilės esenciją ir atsargiai išmaišyti. Tešlą padalyti į dvi lygias dalis. Įpilti šokolado tirpinį į vieną iš dalių.
- Naudojant šaukštą dėti tešlą į forma: tris šaukštus baltos tešlos dėti į formos vidurį, tuomet tris šaukštus šokoladinės tešlos ir vėl tris baltos ir t.t. kartoti kol bus sunaudota pusė tešlos. Užbaigti taip pat balta tešla.
- Papuošti migdolų drožlėmis. Kepti 170 C temperatūroje 20-30 minutes. Iškepusį keksą palikti 10 min atšalti.