Keksas "zebras"

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Labai paprasta ir skanu. Patarimas būtų, kad jeigu mėgsti saldžiau, dėti daugiau cukraus.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Cukraus pudra 110 g
  • Miltai 150 g
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Tirpintas sviestas 100 g
  • Kondensuotas pienas 30 g
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kakava 2 šaukštas (-ai)
  • Pienas 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Ištirpinti kakavos miltelius vandenyje/piene.
  2. Įkaitinti orkaitę iki 170 C. Paruošti 20 cm skersmens apvalią formą.
  3. Persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais. Įmušti kiaušinius į miltus, suberti cukraus pudrą ir greitai maišyti iki kreminės konsistencijos.
  4. Įpilti išlydytą sviestą, kondensuotą pieną, vanilės esenciją ir atsargiai išmaišyti. Tešlą padalyti į dvi lygias dalis. Įpilti šokolado tirpinį į vieną iš dalių.
  5. Naudojant šaukštą dėti tešlą į forma: tris šaukštus baltos tešlos dėti į formos vidurį, tuomet tris šaukštus šokoladinės tešlos ir vėl tris baltos ir t.t. kartoti kol bus sunaudota pusė tešlos. Užbaigti taip pat balta tešla.
  6. Papuošti migdolų drožlėmis. Kepti 170 C temperatūroje 20-30 minutes. Iškepusį keksą palikti 10 min atšalti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!