Keksas Mojito
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus, gaivus ir drėgnas pyragėlis "Mojito" su mėtomis ir laimo citrinomis.
Ingredientai
- Cukrus 220 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Tirpintas sviestas 70 g
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 320 g
- Mėtos lapeliai 3 stiklinė (-ės)
- Citrina, geriau laimo citrina 1 vnt
- Citrinų sultys 1 stiklinė (-ės)
- Grietinė 150 g
Eiga
- Tešlai (220 g cukraus, 2 kiaušiniai, 70 g tirpinto sviesto, 2 v. š. aliejaus, 1 a. š. sodos, 1 a. š. kepimo miltelių, 320 g miltų, 3/4 st. susmulkintų mėtų lapelių,, 2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės, 1/3 st. citrinos sulčių,150 g grietinės)
- Kiaušinius su cukrumi išplakti mikseriu 4 min. (didžiausiu mikserio greičiu). Įpilti tirpintą sviestą ir aliejų, įberti sodą, kepimo miltelius, miltus ir plakti 4 min. (mažiausiu mikserio greičiu). Įdėti susmulkintus mėtų lapelius, tarkuotą citrinos žievelę, grietinę, įpilti citrinos sultis. Viską plakti 3 min. (mažiausiu mikserio greičiu). Paruoštą tešlą sudėti į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
- Sirupui (1/2 st. citrinos sulčių, 1/2 st. cukraus, 4 v. š. romo) Sirupui cukrų, citrinos sultis sudėti į puodą ir pavirti kelias minutes. Į šiek tiek atvėsusį sirupą įpilti romą arba likerį.
- Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį keksą išimti iš kepimo formos, sulaistyti sirupu.
- Skanaus!