Kava kpepiantys sausainiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Sausainiai su kava ir šokoladu
Ingredientai
- Sviestas 125 g
- Cukrus 100 g
- Tirpi kava 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Verdantis vanduo 1 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Miltai 150 g
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Šokoladas 20 g
Eiga
- Orkaitę įkaitinti iki 160 °C.
- Kambario temperatūros sviestą dedame į dubenį ir sugnaibome į mažus gabalėlius.
- Į dubenį taip pat suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską, miltus, kepimo miltelius, įtarkuojame norimą kiekį baltojo arba juodojo šokolado.
- Iš 1 šaukšto verdančio vandens ir 2 šaukštelių tirpios kavos, pasigaminame kavos ekstrakto, kurį taip pat supilame į dubenį.
- Visus ingredientus gerai išmaišome. Sudrėkiname rankas vandeniu ir iš tešlos formuojame rutuliukus, kuriuos dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
- Švelniai spausdami, kiekviena rutuliuką suplojame į “blyną”.
- Kepame apie 15-20 minučių, kol švelniai paruduos.
- Vos baigus kepti, sausainius ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti skardoje. Vos iškepę jie būna itin trapūs, tad kilnojant gali sutrupėti.