Kava kpepiantys sausainiai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Sausainiai su kava ir šokoladu

Ingredientai

  • Sviestas 125 g
  • Cukrus 100 g
  • Tirpi kava 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Verdantis vanduo 1 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Miltai 150 g
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Šokoladas 20 g

Eiga

  1. Orkaitę įkaitinti iki 160 °C.
  2. Kambario temperatūros sviestą dedame į dubenį ir sugnaibome į mažus gabalėlius.
  3. Į dubenį taip pat suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską, miltus, kepimo miltelius, įtarkuojame norimą kiekį baltojo arba juodojo šokolado.
  4. Iš 1 šaukšto verdančio vandens ir 2 šaukštelių tirpios kavos, pasigaminame kavos ekstrakto, kurį taip pat supilame į dubenį.
  5. Visus ingredientus gerai išmaišome. Sudrėkiname rankas vandeniu ir iš tešlos formuojame rutuliukus, kuriuos dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  6. Švelniai spausdami, kiekviena rutuliuką suplojame į “blyną”.
  7. Kepame apie 15-20 minučių, kol švelniai paruduos.
  8. Vos baigus kepti, sausainius ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti skardoje. Vos iškepę jie būna itin trapūs, tad kilnojant gali sutrupėti.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!