Kasdieniniai vafliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kasdienių gardžių vaflių receptas.
Ingredientai
- Miltai 300 g
- Krakmolas 100 g
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Iš miltų, krakmolo, 1,5 stiklinės pieno ir trynio, įbėrus žiupsnelį druskos, užmaišyti tešlą. Viską gerai išsukti, tada į tešlą atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus.
- Įkaitinti vaflinę keptuvę, patepti aliejumi ir į ją plonu sluoksniu pilti tešlą. Uždarius kaitinti, apvartant, kol vafliai gražiai parunda.
- Valgyti su kastiniu, sviestu, varškės padažu su žalumynais, plakta grietinėle ar saldžia uogiene.