Mocarelos užkandis su baklažanais ir pomidorais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Tobulas užkandis!
Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt
- Pomidorai 1 vnt
- Mocarela sūris 1 vnt
- Salotos Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Bazilikas Pagal skonį
- Medus 1 šaukštas (-ai)
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Balzaminis actas 2 šaukštas (-ai)
- Aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys Pagal skonį
Eiga
- Pirmiausia baklažanus supjaustome griežinėliais, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstome druska (geriausia česnakinė), pipirais ir dedame į 180 laipsnių orkaitę 10-čiai minučių.
- Per tą laiką pomidorus ir sūrį taip pat supjaustome griežinėliais. Iš padažui skirtų produktų padarome vientisą masę. Ištraukiame baklažanus, patepame juos padažu ir susluoksniuojame su pomidorais ir mocarela. Viršų pabarstome bazilikais ar picos prieskoniais. Gražiname į orkaitę ir kepame dar 5-10 minučių. Patiekiame salotų „patale“, valgome su skrudinta duona.
- Skanaus!