Karpis tešloje
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Paprastas, tačiau visuomet skanus karpio karpio paruošimo būdas.
Ingredientai
- Karpis 1 vnt
- Aliejus 5 šaukštas (-ai)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Miltai 7 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Karpį išvalykite, nuplaukite, nupjaukite karpio galvą ir uodegą.
- Žuvį perpjaukite išilgai ties stuburu į dvi dalis. Nupjaukite pelekus.
- Supjaustykite karpį stačiakampiais gabalėliais, juos įtrinkite druska ir pipirais.
- Sumaišykite tešlai skirtus produktus: kiaušinius, miltus, pieną ir prieskonius. Joje apvoliokite karpio gabalėlius ir kepkite ant nedidelės ugnies.
- Tešloje keptą karpį patiekite su bulvių koše, salotomis, galite ant karpio išspausti citrinos sulčių.
- Skanaus.