Karpis su saldžiarūgščiu padažu
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Karpis su saldžiarūgščiu padažu
Ingredientai
- Karpis 1 kg
- Vynas baltas 4 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Krakmolas 5 šaukštas (-ai)
- Svogūno roputės 1 vnt
- Česnakų skiltelės 2 vnt
- Imbieras Pagal skonį
- Poras 2 vnt
- Morkos 2 vnt
- Marinuoti pievagrybiai 2 stiklinė (-ės)
- Žirniai 1 stiklinė (-ės)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Sojos padažas 2 šaukštas (-ai)
- Pomidorų padažas 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Karpį nuskusti, išvalyti, gerai išplauti ir nusausinti. Aštriu peiliu keletoje vietų skersai įpjauti odelę, kad kepant nesutrūkinėtų. Skardą iškloti riebalais ištepta folija, ant jos uždėti apšlakstytą vynu ir įtrintą druska karpį, Atskirai dubenėlyje išplakti kiaušinius su krakmolu (3 v.š.) ir šiuo mišiniu ištepti žuvį.
- Nulupti svogūną, česnakus, imbiero šaknį: svogūną supjaustyti į 4 dalis, imbierą - išilgai pusiau, česnaką - smulkiai ir viską sudėti į žuvies vidų. Paruoštą žuvį apsukti folija, dėti į skardą ir kepti apie 1 val. iki 160◦ C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Paruošti daržoves ir grybus: Nuplautus porus supjaustyti 5 cm ilgio gabalėlis. Morkas nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Grybus nuplauti ir supjaustyti dideliais gabalais. Keptuvėje, įkaitintuose riebaluose, apie 4 min. pakepinti mokas ir grybus, tada sudėti porus. Pastoviai maišant, sudėti žirnelius. Kaitinti, kol visos dalys vienodai perkaista.
- Paruošti padažą: Nedideliame aukštame puode sumaišyti stiklinę vandens su actu, vynu ir sojų padažu. Sudėti pomidorų padažą, cukrų, viską sumaišyti ir užvirinti. Krakmolą (2 v.š.) išleisti likusiame vandenyje ir atsargiai supilti į padažą. Ant nestiprios kaitros, vis maišant, virti apie 5 - 6 minutes. Pusę padažo kiekio užpilti ant paruoštų daržovių, kitą pusę - ant iškepto karpio.