Karpis su ryžiais ir riešutais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Karpis 1 kg
- Baltieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
- Lazdyno riešutai 1 stiklinė (-ės)
- Obuolių sultys 3 stiklinė (-ės)
- Pipirai Pagal skonį
- Svogūno roputės 2 vnt
- Želatina 1 šaukštas (-ai)
- Vanduo 2 stiklinė (-ės)
- Petražolės Pagal skonį
- Morkos 1 vnt
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Karpį nuskusti, išskrosti, iš galvos išimti žiaunas ir gerai išplauti. Dėti į verdantį skystį (obuolių sulčių ir vandens mišinį) ir ant silpnos kaitros virti apie 40 min. Įpusėjus virti, sudėti morkas, svogūną, ir prieš baigiant virti - pipirus bei druską.
- Po to supilti 0,5 stiklinės obuolių sulčių išleistą želtiną ir žuvį dar kartą užkaitinti, tačiau nebevirti. Išimtą iš puodo karpį supjaustyti gabalais, sudėti į pailgą žuvies pusdubenį ir užpilti 2/3 sultinio (likusį palikti ryžiams formuoti). Ant karpio gabaliukų uždėti formelėmis supjaustytas ar stambiai tarkuotas virtas morkas ir vėsiai palaikyti, kol sultinys sustings.
- Į virtus ryžius supilti likusius paruoštus drebučius ir suberti riešutus. Viską gerai išmaišyti ir šia mase apdėti žuvį.