Karpis su ryžiais ir riešutais

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Karpis 1 kg
  • Baltieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
  • Lazdyno riešutai 1 stiklinė (-ės)
  • Obuolių sultys 3 stiklinė (-ės)
  • Pipirai Pagal skonį
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Želatina 1 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 2 stiklinė (-ės)
  • Petražolės Pagal skonį
  • Morkos 1 vnt
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Karpį nuskusti, išskrosti, iš galvos išimti žiaunas ir gerai išplauti. Dėti į verdantį skystį (obuolių sulčių ir vandens mišinį) ir ant silpnos kaitros virti apie 40 min. Įpusėjus virti, sudėti morkas, svogūną, ir prieš baigiant virti - pipirus bei druską.
  2. Po to supilti 0,5 stiklinės obuolių sulčių išleistą želtiną ir žuvį dar kartą užkaitinti, tačiau nebevirti. Išimtą iš puodo karpį supjaustyti gabalais, sudėti į pailgą žuvies pusdubenį ir užpilti 2/3 sultinio (likusį palikti ryžiams formuoti). Ant karpio gabaliukų uždėti formelėmis supjaustytas ar stambiai tarkuotas virtas morkas ir vėsiai palaikyti, kol sultinys sustings.
  3. Į virtus ryžius supilti likusius paruoštus drebučius ir suberti riešutus. Viską gerai išmaišyti ir šia mase apdėti žuvį.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!