Karpis su džiovintais baravykais
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 6, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus įdaryto karpio receptas, tinkantis šventiniams pietums ar vakarienei.
Ingredientai
- Karpis 1 vnt
- Džiovinti baravykai 10 vnt
- Svogūnai 3 vnt
- Sviestas 80 g
- Miltai 3 šaukštas (-ai)
- Grietinė 3 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Jau išdarytą ir sutvarkytą karpį įtriname su druska ir pipirais.
- Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti 2-3 val.
- Pastovėjus ir pabrinkus baravykams juos dar paverdame apie pusvalandį, po to sumalame.
- Smulkiai supjaustome svogūnus ir pakepiname kartu su baravykais svieste.
- Karpį prikemšame paruoštu grybų įdaru ir užsiuvame ar kaip kitaip standžiai „uždarome“.
- Pačią žuvį pavoliojame miltuose ir apkepiname svieste.
- Dedame į troškintuvą (galima dėti į puodą troškinimui ir į orkaitę), įdedame pipirų (gali būti ir nesmulkinti), druskos, norimų daržovių, įpilame truputis sultinio ir troškiname.
- Baigiant troškinti, supilame grietinę.
- Prieš patiekiant žuvį įdedame į lėkštę, užpilame padažu. Puošiame petražolių lapeliais, serviruoti galime su bulvėmis ir žaliomis salotomis.