Karpis pilkame padaže

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 20, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Karpis 1 kg
  • Morkos 1 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Duona 50 g
  • Džiovinti grybai 3 vnt
  • Kvapieji pipirai 6 vnt
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Citrinos žievelė Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Vynas baltas 50 ml
  • Citrinų sultys 1 vnt
  • Cukrus 1 vnt
  • Razinos 50 g
  • Džiovintos slyvos 30 g
  • Sultinys 2 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Karpį gerai išvalyti, išplauti ir pašalinti žiaunas. Iš prieskoninių daržovių, citrinos žievelių, baravykų, duonos plutų ir prieskonių išvirti sultinį. Į jį sudėti paruoštą karpį ir apie 20 min. virti ant nestiprios liepsnos.
  2. Padažui: Miltus pakepinti aliejuje ir, pastoviai maišant, praskiesti sultiniu. Supilti citrinų sultis, sudėti cukrų, razinas ir dar kiek pakaitinti. Padažas bus gražiai rausvas, jei cikrų kiei padeginsime. Perrinktus ir nuplikytus džiovintus vaisius supjaustyti ruoželiais (jei labai kieti, reikia pamirkyti šaltame vandenyje) ir sudėti į ruošiamą padažą. Padažą atvėsinti.
  3. Paruoštu padažu užpilti atvėsintą karpį, o likusį patiekti padažinėje. Puošti citrinų griežinėliais, petražolių lapeliais

Panašūs receptai