Karpis drebučiuose

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Karpis Pagal skonį
  • Aliejus 60 g
  • Citrina 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Vanduo 1 l
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį

Eiga

  1. Paruošto karpio gabaliukus įtrinti druska, susmulkintais česnakais ir vėsiai palaikyti apie 0,5 valandos. Iš abiejų pusių gražiai apkepti aliejuje ir sudėti eilutėmis į puodą. Užpilti citrinos sultimis parūgštintu vandeniu ir virti ant silpnos kaitros apie 30 min.
  2. Po to karpio gabalėlius sudėti į gilų pusdubenį, užpilti atvėsintu sultiniu, kuriame virė ir palikti vėsiai, kad sustingtų. Patiekalą papuošti petražolių šakelėmis.

Panašūs receptai