Karibų tortas
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
#desertųreceptai #kalėdųpatiekalai #kepiniai #naujametiniaipatiekalai #tortųreceptai #velykųpatiekalai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Tobulo skonio tortas su kokosais
Ingredientai
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Sviestas 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 6 vnt
- Pienas Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
- Laimo sultys Pagal skonį
- Kokosas Pagal skonį
- Plakta grietinėlė Pagal skonį
Eiga
- Sumaišę miltus su kepimo milteliais atidėkite juos į šalį.
- 30 sekundžių dideliame inde elektriniu plaktuvu (mikseriu) vidutiniu greičiu plakite sviestą. Po du šaukštus vienu metu pamažu sudėkite 1,5 stiklinės cukraus plakant vidutiniu greičiu (apie 6 minutes). Plakant po vieną įmuškite kiaušinius ir suberkite laimo žieveles.
- Pamažu suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį, plakdami vidutiniu-mažu greičiu kol gerai išsimaišys tešla. Į masę supilkite kokoso pieną (jei neturite, galite naudoti paprastą pieną). Kepimui skirtą 25cm formą ištepkite riebalais ir supilkite bei paskirstykite tešlą tolygiai.
- Kepkite 160 C temperatūros orkaitėje 55-60 minučių. Patikrinti ar pyragas iškepęs galima įkišant degtuką. Jei jį ištraukus pagaliukas švarus, pyragas iškepęs (pagaliuką kišti kuo arčiau centro).
- Kol pyragas keps pasiruoškite sirupą. Sumaišykite likusę pusę puodelio cukraus su laimo sultimis. Masę pakaitinkite ant vidutinės kaitros, kol ištirps cukrus.
- Ant grotelių padėkite pyragą 10-čiai munučių, kad pravėstų. Apvertus pyragą keliose vietose apačioje ir šonuose degtuku pradurkite pyrago paviršių ir patepkite sirupu. Tuoj pat apiberkite kokosu
- Norint pyragą galima patiekti su plakta grietinėle, likusiu kokosu ar mėgstamais vaisiais.