Karamelizuotos cikorijos su pastarnokų koše

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Pastarnokas 1 kg
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Pienas 300 ml
  • Sviestas 15 g
  • Cikorija 8 vnt
  • Rudasis cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Alus 300 ml
  • Sojos padažas 1 šaukštas (-ai)
  • Garstyčios 1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 50 g
  • Graikiniai riešutai 50 g
  • Česnakai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Kol orkaitė įkais iki 180 laipsnių paruoškite pastarnokus. Juos nulupkite ir virkite sūdytame vandeny apie 5 min. Po to nuvarvinkite vandenį, supjaustykite pastarnoką, apipilkite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę maždaug 30-35 minutėms.
  2. Cikorijų lapelius atskirkite, o viduriukus išmeskite. Keptuvėje pašildykite sviestą iki jis ištirps ir sumaišykite jį su alyvuogių aliejumi. Kai aliejus įkais, sudėkite atskirtus cikorijų lapelius ir abi lapelių puses kepkite iki kol jie taps auksaspalviai. Tuomet suberkite cukrų. Pamaišykite cikorijas. Cukrui tirpstant cikorijos lapeliai pasidengs karamele. Supylę alų ir sumažinę ugnį cikorijas kepkite dar 10 minučių ir tada supilkite sojos padažą. Viską išmaišykite. Šildykite dar 8 minutes. Į padažą įmaišykite šaukštą garstyčių. Šildykite paskutines 2 minutes.
  3. Dabar paruoškime pastarnokų košę. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir į jį suberkite riešutus ir česnakų laiškus. Viską kepinkite dar minutę ant vidutinės kaitros. Orkaitėje kepančius pastarnokus ištraukite ir sutrinkite. Pašildę pieną supilkite ji į pastarnokus. Viską gerai išmaišykite (naudokitės trintuve).
  4. Patiekite karamelizuotas cikorijas, pastarnokų košę, pagardintą sviestu su riešutais ir laiškiniais česnakais.

Panašūs receptai