Karamelizuoti riešutai

Šefo receptai
Įkėlė: Spal 19, 2018
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Graitas saldus užkandis!

Ingredientai

  • Žemės riešutai 300 g
  • Cukrus 250 g
  • Vanduo 120 ml

Eiga

  1. Į puodą supilame cukrų, vandenį, užviriname ir verdame, kol ištirps cukrus.
  2. Kai cukrus ištirpo, į gautą sirupą supilame riešutus, verdame maišant ant vidutinės ar didesnės ugnies, kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje.
  3. Nuimame puodą nuo ugnies ir maišome, kol cukrus bus visiškai sausas.
  4. Vėl pastatome puodą ant ugnies ir verdame kol cukrus ištirps ir riešutai paruduos ir blizgės
  5. Sudedame žemės riešutus ant kepimo popieriaus vienu sluoksniu, kol atvės.

Panašūs receptai