Karamelizuoti riešutai
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Graitas saldus užkandis!
Ingredientai
- Žemės riešutai 300 g
- Cukrus 250 g
- Vanduo 120 ml
Eiga
- Į puodą supilame cukrų, vandenį, užviriname ir verdame, kol ištirps cukrus.
- Kai cukrus ištirpo, į gautą sirupą supilame riešutus, verdame maišant ant vidutinės ar didesnės ugnies, kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje.
- Nuimame puodą nuo ugnies ir maišome, kol cukrus bus visiškai sausas.
- Vėl pastatome puodą ant ugnies ir verdame kol cukrus ištirps ir riešutai paruduos ir blizgės
- Sudedame žemės riešutus ant kepimo popieriaus vienu sluoksniu, kol atvės.