Karamelizuota vištiena
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 28, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardžios karamelizuotos vištienos receptas, nustebinsiantis visus Jūsų namiškius ir svečius.
Ingredientai
- Vištiena 1 kg
- Svogūnas 3 vnt
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Kalendra 2 šaukštas (-ai)
- Kmynai 2 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 1 vnt
- Sojos padažas 2 šaukštas (-ai)
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Vynas baltas 250 ml
- Aitrioji paprika 1 vnt
Eiga
- Svogūnus supjaustykite pusiniais žiedeliais, česnaką susmulkinkite. Aitriąją papriką supjaustykite labai smulkiai. Vištieną supjaustykite gabalėliais, kiekvieną pabadykite šakute ir sudėkite į sandariai uždaromą indą, pabarstykite svogūnais, česnaku, aitriąja paprika, prieskoniais, kapotais žalumynais. Užpilkite citrinos sultimis ir sojos padažu. Uždarykite indą, pakratykite ir padėkite 2–3 valandoms į šaldytuvą. Mėsą reikėtų kelis kartu pamaišyti.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą su cukrumi, kol cukrus ištirps. Sudėkite vištienos gabalėlius (be svogūnų), apkepinkite 5 minutes maišydami. Sudėkite svogūnus iš marinato ir kepkite 10 minučių. Supilkite vyną, uždenkite ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Nukelkite dangtelį ir dar 10 minučių patroškinkite. Papuoškite žalumynais.
- Pastaba: mėsa galima marinuoti ir per naktį.