Karamelizuota vištiena

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardžios karamelizuotos vištienos receptas, nustebinsiantis visus Jūsų namiškius ir svečius.

Ingredientai

  • Vištiena 1 kg
  • Svogūnas 3 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Kalendra 2 šaukštas (-ai)
  • Kmynai 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 1 vnt
  • Sojos padažas 2 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Vynas baltas 250 ml
  • Aitrioji paprika 1 vnt

Eiga

  1. Svogūnus supjaustykite pusiniais žiedeliais, česnaką susmulkinkite. Aitriąją papriką supjaustykite labai smulkiai. Vištieną supjaustykite gabalėliais, kiekvieną pabadykite šakute ir sudėkite į sandariai uždaromą indą, pabarstykite svogūnais, česnaku, aitriąja paprika, prieskoniais, kapotais žalumynais. Užpilkite citrinos sultimis ir sojos padažu. Uždarykite indą, pakratykite ir padėkite 2–3 valandoms į šaldytuvą. Mėsą reikėtų kelis kartu pamaišyti.
  2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą su cukrumi, kol cukrus ištirps. Sudėkite vištienos gabalėlius (be svogūnų), apkepinkite 5 minutes maišydami. Sudėkite svogūnus iš marinato ir kepkite 10 minučių. Supilkite vyną, uždenkite ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Nukelkite dangtelį ir dar 10 minučių patroškinkite. Papuoškite žalumynais.
  3. Pastaba: mėsa galima marinuoti ir per naktį.

Panašūs receptai