Karamelinis padažas su jūros druska
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Karamelinis padažas su jūros druska
Ingredientai
- Cukrus 300 g
- Sviestas 60 g
- Grietinėlė 250 ml
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Cukrų suberkite į storadugnį puodą ir paskirstykite vienodu sluoksniu. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus puodo kraštuose pradės tirpti ir karamelizuotis. Maišykite, kol visas cukrus ištirps. Toliau virkite vis pamaišydami, kol karamelė puode ims šiek tiek rūkti, o kvapas pasklidęs virš puodo primins aromatą, lyg karamelė ruoštųsi degti. Tą pačią akimirką nukelkite puodą nuo ugnies, sudėkite sviestą, suberkite druską (jei sviestas nesūdytas) ir maišykite, kol sviestas visiškai ištirps. Tuomet palengva ir nuolat maišydami supilkite grietinėlę. Karamelė, įpylus grietinėlę, gali imti stingti ir kietėti, todėl gražinkite puodą ant viryklės ir nuolat maišykite kaitindami masę ant silpnos ugnies. Leiskite karamelei šiek tiek pravėsti, pilstykite į švariu stiklainėlius ir laikykite šaldytuve (jei po kurio laiko karamelės neatrodys tokia skysta, kokios norisi, šiek tiek pašildykite ant viryklės).
- Puikiai tinka patiekti su blynais.