Karališkieji kiaušiniai su hollandaise padažu

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Pasakiškas karališkas kiaušinių receptas, tinkantis nuostabiems pusryčiams ar šventėms. Beje, padažiuką galite naudoti ir prie mėsytės, kur tik matysite, jog galite pritaikyti. Skanaus!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 8 vnt
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Pipiras Pagal skonį
  • Česnakas 1 skiltelė (-ės)
  • Vanduo 1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 200 g
  • Druska Pagal skonį
  • Kiaušinių tryniai 4 vnt
  • Šoninė 200 g
  • Plikyta bandelė 4 vnt
  • Baltojo vyno actas 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Visų pirma gaminsime Holladaise padažą. Jam reikės citrinų sulčių, sviesto, 4 kiaušinių trynių.
  2. Išlydome sviestą, supilame išplaktus kiaušinių trynius. Maišome lėtai, supilame jau išlydytą sviestą. Beriame druską, pipirus. Verdame apie 3 minutes. Indą su padažu geriau kaitinti ant verdančio vandens, ne tiesiogiai ant ugnies.
  3. Kuomet padažas paruoštas, reikia virti kiaušinius be lukšto. Virsime 4. Pastatome virti puodą su 2 litrais vandens, supilame baltojo vyno actą. Įmušame kiaušinį į puodelį ir iš jo atsargiai įleidžiame kiaušinį į verdantį vandenį, pamažu. Taip padarome su visais kiaušiniais.
  4. Kuomet viskas paruošta, belieka apskrudinti bandeles. Pašildyti padažą dar kartelį. Pakepinti šoninę ir čiut pakaitinti kaušinius, kad patiektume šiltą patiekalą.
  5. Patiekimas paprastas, kaip sumuštinių. Uždedame šoninę ant paskrudintos bandelės, uždedame kiaušinį, užpilame padažą, papuošiame žolelėmis.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!