Karališkieji kiaušiniai su hollandaise padažu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Pasakiškas karališkas kiaušinių receptas, tinkantis nuostabiems pusryčiams ar šventėms. Beje, padažiuką galite naudoti ir prie mėsytės, kur tik matysite, jog galite pritaikyti. Skanaus!
Ingredientai
- Kiaušiniai 8 vnt
- Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
- Pipiras Pagal skonį
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Vanduo 1 šaukštas (-ai)
- Sviestas 200 g
- Druska Pagal skonį
- Kiaušinių tryniai 4 vnt
- Šoninė 200 g
- Plikyta bandelė 4 vnt
- Baltojo vyno actas 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Visų pirma gaminsime Holladaise padažą. Jam reikės citrinų sulčių, sviesto, 4 kiaušinių trynių.
- Išlydome sviestą, supilame išplaktus kiaušinių trynius. Maišome lėtai, supilame jau išlydytą sviestą. Beriame druską, pipirus. Verdame apie 3 minutes. Indą su padažu geriau kaitinti ant verdančio vandens, ne tiesiogiai ant ugnies.
- Kuomet padažas paruoštas, reikia virti kiaušinius be lukšto. Virsime 4. Pastatome virti puodą su 2 litrais vandens, supilame baltojo vyno actą. Įmušame kiaušinį į puodelį ir iš jo atsargiai įleidžiame kiaušinį į verdantį vandenį, pamažu. Taip padarome su visais kiaušiniais.
- Kuomet viskas paruošta, belieka apskrudinti bandeles. Pašildyti padažą dar kartelį. Pakepinti šoninę ir čiut pakaitinti kaušinius, kad patiektume šiltą patiekalą.
- Patiekimas paprastas, kaip sumuštinių. Uždedame šoninę ant paskrudintos bandelės, uždedame kiaušinį, užpilame padažą, papuošiame žolelėmis.
- Skanaus!