Karališkasis vištienos pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šis karališkasis vištienos pyragas atkeliavo iš pačios Amerikos. Visai nesunkus pasigaminti, kai įgusite, kitą kartą galėsite improvizuoti, nes pamatysite, kaip skanu ir paprasta pasigaminti štai tokį pyragą.

Ingredientai

  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Čili pipiras 1 vnt
  • Jelapenas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Grietinė 3 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Miltai 3 šaukštas (-ai)
  • Vištienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • marinuoti pomidorai 1 vnt
  • Tortilijos lakštai 6 vnt
  • Vištienos krūtinėlė 1 vnt
  • Sūris 250 g
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Paprika raudonoji 1 vnt
  • Žalioji paprika 1 vnt

Eiga

  1. Įdaras. Supjaustome visas daržoves. Pakepiname aliejuje svogūną, česnaką, visas paprikas, jelapeną, bet ne daug, čiut, kad suminkštėtų. Į gautą įdarą supilame vištienos sultinį, pieną ir grietinę.
  2. Pasiruošiame 6 tortilijos lakštus. Juos padaliname į 4 dalis (po 3 lakštų puseles, kad galėtume tolygiai lakštais iškloti kepimo indą).
  3. Įkaitiname orkaitę, kepsime 180 C temperatūroje.
  4. Pirmiausia, patepame sviestu ar aliejumi kepimo indą ir dedame pirmą sluoksnį padažo, bet ne daug, tik šiek tiek, kad nepridegtų pirmasis tortilijos lakštas.
  5. Sudedame tortilijas, ant jų vėl tepame padažą, susmulkintą vištieną ir pabarstome sūrio.
  6. Vėl dedame tortilijos lakštą, padažą, sūrį. Jeigu dar liko padažo ir tortiijų, padarykite trečią sluoksnį, tačiau paskutinysis turi būti su padažu ir daug sūrio ant viršaus, paskutinis sluoksis negali būti tik tortilijos lakštas.
  7. Prieš gamindami apskaičiuokite kiek sluoksnių galėsite padaryti, nes viskas priklausys nuo jūsų turimo kepimo indo.
  8. Viską šauname į orkaitę ir paliekame geram pusvalandžiui. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!