Prancūziškos tirpstančios burnoje kanelės

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Canele bordelais - maži prancūziški pyragėliai, kurių viduje minkštas, saldus kremas, o išorėje tamsi, karamelizuota plutelė. Minkšti, saldūs, šlapi pyragėliai. Gražiai apjuosę kaspinu, padarysite nuostabią ir šiltą dovanėlę artimiesiems, mylimiesiems, kuri tikrai nustebins ir bus nuoširdi.

Ingredientai

  • Sviestas 60 g
  • Cukrus 200 g
  • Pienas 500 ml
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Kiaušinių tryniai 2 vnt
  • Miltai 100 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanilės ekstraktas 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Romo 3 šaukštas (-ai)
  • Miltelinis cukrus 250 g
  • Rudasis cukrus 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Sumaišykite miltus, cukrų ir žiupsnelį druskos. Viską persijokite, kad neliktų gumulėlių.
  2. Kiaušinius ir trynius gerai išplakite.
  3. Išlydykite sviestą, supilkite pieną, pakaitinkite ir pastatykite, kad atvėstų. Atvėsti turi taip, jog nebijodami galėtumėte masę liesti. Masė turi būti šilta, bet ne karšta. Kuomet ji atvės, galite ją pilti po mažu, maišydami į tešlą. Jeigu liko gumulėlių, tešlą geriau persijokite, negalima tešlos plakti plakikliu, kad į tešlą nepatektų daug oro.
  4. Į paruoštą masę įpilkite romo. Romas suteikia ypatingo skonio šiems pyragėliams. Po to įpilkite vanilės ekstrakto, išmaišykite.
  5. Dėkite tešlą į šaldytuvą 24-48 valandoms, kad tešla subręstų. Jeigu nuspręsite tešlą laikyti 48 valandas, po 24 valandų tešlą išimkite ir ją permaišykite, tuomet vėl pastatykite į šaldytuvą.
  6. Kitą dieną, kuomet kepsite pyragėlius, tešlą dar kartelį gerai išmaišykite. Turėkite omenyje, jog kaneles geriausia iškepti likus 2 valandoms iki patiekimo, nes tuomet jos pačios skaniausios. Pyragėlius kepti galite specialiose metalinėse ar silikoninėse formelėse.
  7. Įkaitinkite orkaitę 230 C. Labai svarbu, jog pyragėliai būtų dedami į reikiamo karščio orkaitę.
  8. Kepimo formeles patepkite sviestu, pabarstykite cukrumi arba ištepkite medumi, kad blizgėtų.
  9. Tešlą supilkite į formeles (taip, ji bus skystoka, tad neišsigąsite), neužpildykite formelių, palikite apie 0,5- 1 cm nuo viršaus, nes kanelės kepdamos iškils. Jeigu jūsų kepimo formelė silikoninė, geriau iškart išsiimti vidurines groteles ir ant jų dėti silikoninį kepimo indą, nes kuomet indas pilnas, jį yra sunku kelti tolygiai ir įdėti į orkaitę, kad neišsipiltų.
  10. Dėkite į orkaitę apie 15 minutėms, ant vidurinių grotelių, kol tešla užvirs ir po to temperatūrą sumažinkite iki 190 laipsnių, kepkite dar apie 40-50 minučių. Jei vis dėlto nutiko taip, jog tešla "išlipo" iš formelių, vadinasi, ruošdami tešlą, įmaišėte į ją per daug oro. Nenusiminkite: iš karto išimkite groteles su kepimo formelėmis iš orkaitės ir palaikykite kelias minutes, kol tešla nusileis, „sugrįš“ atgal į formeles. Tuomet dėkite atgal į orkaitę ir kepkite likusį laiką.
  11. Pyragėliai turi iškepti ir būti tamsios aukso spalvos, o plutelė karamelizuota ir traški, o vidus turi būti korėtas, minkštas ir drėgnos kreminės konsistencijos. Išimkite vieną pyragėlį patikrinti.
  12. Kuomet pyragėliai iškepė, apverskite formelę ant grotelių ir leiskite pyragėliams pravėsti orkaitėje.
  13. Pyragėliai patys skaniausi pirmas 2 valandas. Skanaus!

Panašūs receptai