Kalmarų žiedai pomidorų padaže prancūziškai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kalmarų žiedai 600 g
- Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Morkos 2 vnt
- Pankoliai 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakai 2 vnt
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Konservuoti pomidorai 400 g
- Vanduo 200 ml
- Pomidorų padažas 3 šaukštas (-ai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Čiobreliai Pagal skonį
Eiga
- Kalmarų žiedus atšildykite ir nuplaukite. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Pankolį supjaustykite plonomis riekelėmis. Svogūną ir česnakus susmulkinkite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 10 minučių pakepinkite pasiruoštas daržoves. Sudėkite kalmarų žiedus ir pakepinkite dar keletą minučių.
- Supilkite pasirinktą skystį, pomidorus ir pomidorų pastą. Viską gerai išmaišykite ir palikite troškintis ant mažos ugnies apie 30 minučių. Nepamirškite į pabaigą patikrinti, ar troškiniui netrūksta skysčio.
- Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekdami apibarstykite čiobreliais. Recepte siūloma kalmarus valgyti su virtais ryžiais, bet visus sykius valgėme su makaronais (macaroni, orzo arba casarecci).