Kalmarų žiedai pomidorų padaže prancūziškai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kalmarų žiedai 600 g
  • Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Morkos 2 vnt
  • Pankoliai 1 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakai 2 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Konservuoti pomidorai 400 g
  • Vanduo 200 ml
  • Pomidorų padažas 3 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Čiobreliai Pagal skonį

Eiga

  1. Kalmarų žiedus atšildykite ir nuplaukite. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Pankolį supjaustykite plonomis riekelėmis. Svogūną ir česnakus susmulkinkite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 10 minučių pakepinkite pasiruoštas daržoves. Sudėkite kalmarų žiedus ir pakepinkite dar keletą minučių.
  3. Supilkite pasirinktą skystį, pomidorus ir pomidorų pastą. Viską gerai išmaišykite ir palikite troškintis ant mažos ugnies apie 30 minučių. Nepamirškite į pabaigą patikrinti, ar troškiniui netrūksta skysčio.
  4. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekdami apibarstykite čiobreliais. Recepte siūloma kalmarus valgyti su virtais ryžiais, bet visus sykius valgėme su makaronais (macaroni, orzo arba casarecci).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!