Kalėdų meduoliai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Puikus saldumynas

Ingredientai

  • Miltai 1.5 kg
  • Cukrus 1/2 kg
  • Medus 1/2 kg
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Prieskoniai meduoliams Pagal skonį
  • Kepimo milteliai 2 vnt

Eiga

  1. Į ištirpintą medų sudėti grūstus prieskonius. Kiaušinius ištrinti su cukrumi iki purios masės ir sumaišyti su atvėsinta medaus - prieskonių mase.
  2. Suberti su kepimo milteliais ar soda sumaišytus miltus, tešlą gerai išminkyti ir kočioti 1 cm storio lakštu. Iš jos formuoti įvairių formų meduolius. Kepti vidutinio karštumo (180-200°C) įkaitintoje orkaitėje.
  3. Iškepusius meduolius atvėsinti, padengti glajumi ir papuošti. Meduolių tešlą galima ilgai išlaikyti šaldytuve, suvyniotą į maistinę plėvelę. Todėl ją galima paruošti net prieš 1-2 mėnesius iki kepant.
  4. Iškeptus meduolius vėsiai galima laikyti 2 - 3 sav. Jais galima puošti eglutę. Iš tos pat tešlos galima formuoti meduolius - grybukus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!