Kalėdinis tortas
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Nuostabaus skonio tortas, kuris tiks ne tik Kalėdom, bet ir bet kuriai kitai šventei!
Ingredientai
- Kiaušinių tryniai 4 vnt
- Romas 1 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus 1 vnt
- Kondensuotas pienas 2 vnt
- Grietinė 1 vnt
- Kvietiniai miltai 500 g
- Sviestas 2 vnt
Eiga
- Lakštams:Sutarkuokite gerai sušalusį sviestą ir sudėkite grietinę, kiaušinius, miltus, viską išmaišykite iki vientisos tešlos masės.
- Pasiruoškite stalą tešlos minkymui, paberkite ant stalo miltų, kad nepriliptų tešla ir pakočiokite tešlą.
- Baigę minkyti supjaustykite tešlą į tris dalis (arba daugiau, 1 kamuoliukas = 2 lakštai) ir padarę kamuoliukus, apdėję maistine plėvėle palaikykite šaldytuve apie valandą, kad kiek pastingtų.
- Po valandos kiekvieną rutuliuką iškočiokite tiek, kiek plono ar storesnio, didesnių ar mažesnių torto lakštų norėsite.
- Iškočiavus ir pasiruošus norimus lakštus(galite ir ne visus iškart iškočioti, galite kitą kočioti tada, kuomet keps kitas lakštas).
- Įkaitinkite orkaitę.
- Ištepkite kepimo indą sviestu ar margarinu, plonai, ne per daug ir dėkite lakštą.
- Kepkite jį 180 laipsnių temperatūroje, tol, kol pagels ir pasidarys puslėtas, atsargiai, kad neperdegtų, keps maždaug 10 min.
- Kremui: Sviestą galite ištrinti iki baltumo arba tiesiog jį išlydyti, supilti kondensuotą pieną, kiaušinių trynius vanilinį cukrų ir įpilti romo esencijos kelis lašus, viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Kuomet turite visus iškepusius ir traškius blynus, galite aplyginti tas pusleles, o tuos trupinius galėsite panaudoti torto puošimui.
- Kiekevieną blyną pertepkite gautu kremu.
- Likusiu kremu aptepkite torto šonus ir dabar jau drąsiai galite puošti, skanaus!