Kalėdinis tortas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Nuostabaus skonio tortas, kuris tiks ne tik Kalėdom, bet ir bet kuriai kitai šventei!

Ingredientai

  • Kiaušinių tryniai 4 vnt
  • Romas 1 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus 1 vnt
  • Kondensuotas pienas 2 vnt
  • Grietinė 1 vnt
  • Kvietiniai miltai 500 g
  • Sviestas 2 vnt

Eiga

  1. Lakštams:Sutarkuokite gerai sušalusį sviestą ir sudėkite grietinę, kiaušinius, miltus, viską išmaišykite iki vientisos tešlos masės.
  2. Pasiruoškite stalą tešlos minkymui, paberkite ant stalo miltų, kad nepriliptų tešla ir pakočiokite tešlą.
  3. Baigę minkyti supjaustykite tešlą į tris dalis (arba daugiau, 1 kamuoliukas = 2 lakštai) ir padarę kamuoliukus, apdėję maistine plėvėle palaikykite šaldytuve apie valandą, kad kiek pastingtų.
  4. Po valandos kiekvieną rutuliuką iškočiokite tiek, kiek plono ar storesnio, didesnių ar mažesnių torto lakštų norėsite.
  5. Iškočiavus ir pasiruošus norimus lakštus(galite ir ne visus iškart iškočioti, galite kitą kočioti tada, kuomet keps kitas lakštas).
  6. Įkaitinkite orkaitę.
  7. Ištepkite kepimo indą sviestu ar margarinu, plonai, ne per daug ir dėkite lakštą.
  8. Kepkite jį 180 laipsnių temperatūroje, tol, kol pagels ir pasidarys puslėtas, atsargiai, kad neperdegtų, keps maždaug 10 min.
  9. Kremui: Sviestą galite ištrinti iki baltumo arba tiesiog jį išlydyti, supilti kondensuotą pieną, kiaušinių trynius vanilinį cukrų ir įpilti romo esencijos kelis lašus, viską išmaišykite iki vientisos masės.
  10. Kuomet turite visus iškepusius ir traškius blynus, galite aplyginti tas pusleles, o tuos trupinius galėsite panaudoti torto puošimui.
  11. Kiekevieną blyną pertepkite gautu kremu.
  12. Likusiu kremu aptepkite torto šonus ir dabar jau drąsiai galite puošti, skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!