Kalėdinis šimtalapis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Šventinis šimtalapio receptas.

Ingredientai

  • Miltai 500 g
  • Mielės 25 g
  • Pienas 125 ml
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Aguonos 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 500 g
  • Cukrus 300 g
  • Razinos 2 -

Eiga

  1. Mieles užpilti šaukšteliu cukraus ir šaukštu šilto pieno. Kiaušinius su pienu šiek tiek paplakti, suberti miltus ir iškilusias mieles. Suminkome tešlą. Ji lipni, vis minkant pasitepkite rankas riebalais. Tešla minkoma apie pusė valandos!!! (minkant girdisi pokštelėjimas tešloje, tai gerai, nes tai oro burbuliukai, kurie būtini, kuo daugiau burbuliukų, tuo geriau).
  2. Tešlą paskirstome į 5 vienodus gabaliukus ir padedame, kad pakiltų, viršų patepti lydytu sviestu. Imamas vienas gabalėlis, truputį pakočiojamas, padedamas ant stalo, ištepto sviestu ir pradedama tampyti į visas puses, plonumas kaip laikraščio lapo. Visas tam skirtas sviestas išlydomas, atvėsinamas (nebūtinai iki visiško atšalimo). Ištampytas lakštas gausiai!! apipilamas sviestu (jo turi užtekti visiems lapams aplieti) ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi (jo kiekio taip pat turi užtekti visiems lapams).
  3. Imamas kitas pakilęs gabalėlis, kitoje vietoje pakočiojamas, suvyniojamas ant kočėlo ir pernešamas ant jau ištampyto lakšto, ant jo jis baigiamas plonai tampyti. Vel pilamas sviestas ir t.t. Taip ištampomi visi gabalėliai tešlos.
  4. Viršus apipilamas sviestu, cukrumi, apibarstomas razinomis. Voleliu sudedamos nuplikytos ir mėsmale pamaltos aguonos.
  5. Nuo krašto, standžiai suvyniojamas volelis (nebijokite sviesto, neišbega nė lašo, nes kol jūs tampote sekantį lakštą jis apstingsta, ant jau aptepto lakšto).
  6. Perkeliate į norimą skardą, geriau jei būtų su skyle. Kepa apie 1- 1,5 valandos , 180 - 200 C jau ikaitintoje orkaiteje.
  7. Kad neapdegtų, kai tik vos parus, apdenkite folija.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!