Kalėdinis pyragas su kakava

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Skanus ir burnoje tirpstantis pyragas!

Ingredientai

  • Cukrus 1.5 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Kakava 2 šaukštas (-ai)
  • Kvietiniai miltai 4 šaukštas (-ai)
  • Pienas 3 šaukštas (-ai)
  • Šokoladas 150 g
  • Aliejus 1/2 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Visų pirma užmerkite, kad pabrinktų avižiniai dribsniai. Brinkinkite kokias kelias valandas.
  2. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir supilkite aliejų arba ištirpintą sviestą.
  3. Po to į miltus įpilkite kepimo miltelius ir kakavą, kad tolygiai pasiskirstytų ir pilkite į išplaktus kiaušinius su aliejumi ir cukrumi.
  4. Pasiruoškite kepimo indą, įtieskite kepimo popierių ir patepkite aliejumi ar sviestu. (kol tai darote įkaitinkite orkaitę)
  5. Įpilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.
  6. Kremo gamyba.Ištirpinkite puode sviestą, sudėkite laužytą šokoladą, įpilkite pieno ir suberkite cukrų, dar kiek pavirinkite, kol viskas ištirps.
  7. Arba galite daryti kitokį pyrago kremą iš kondensuoto pieno arba grietinės, kelių šaukštų sviesto, lašelio želatinos (kad apstigtų, bet nebūtinai) ir graikinių riešutų.
  8. Gautą kremą užtepkite ant iškepusio, bet kiek atvėsusio pyrago, galite dar papuošti pyragą, kaip tik Jums leidžia fantazija. Dėkite pyragą į šaldytuvą, kad glaistas kiek apstingtų. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!