Kalėdinis pyragas su kakava
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Skanus ir burnoje tirpstantis pyragas!
Ingredientai
- Cukrus 1.5 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Kakava 2 šaukštas (-ai)
- Kvietiniai miltai 4 šaukštas (-ai)
- Pienas 3 šaukštas (-ai)
- Šokoladas 150 g
- Aliejus 1/2 stiklinė (-ės)
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Visų pirma užmerkite, kad pabrinktų avižiniai dribsniai. Brinkinkite kokias kelias valandas.
- Išplakite kiaušinius su cukrumi ir supilkite aliejų arba ištirpintą sviestą.
- Po to į miltus įpilkite kepimo miltelius ir kakavą, kad tolygiai pasiskirstytų ir pilkite į išplaktus kiaušinius su aliejumi ir cukrumi.
- Pasiruoškite kepimo indą, įtieskite kepimo popierių ir patepkite aliejumi ar sviestu. (kol tai darote įkaitinkite orkaitę)
- Įpilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.
- Kremo gamyba.Ištirpinkite puode sviestą, sudėkite laužytą šokoladą, įpilkite pieno ir suberkite cukrų, dar kiek pavirinkite, kol viskas ištirps.
- Arba galite daryti kitokį pyrago kremą iš kondensuoto pieno arba grietinės, kelių šaukštų sviesto, lašelio želatinos (kad apstigtų, bet nebūtinai) ir graikinių riešutų.
- Gautą kremą užtepkite ant iškepusio, bet kiek atvėsusio pyrago, galite dar papuošti pyragą, kaip tik Jums leidžia fantazija. Dėkite pyragą į šaldytuvą, kad glaistas kiek apstingtų. Skanaus!