Kalėdinis pyragas "stollen"

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nuostabus pyragas

Ingredientai

  • Miltai 440 g
  • Sausos mielės 15 g
  • Tirpintas sviestas 220 g
  • Kiaušinio trynys 6 vnt
  • Pienas 120 ml
  • Cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Rudasis cukrus 3 šaukštas (-ai)
  • Graikiniai riešutai 1 stiklinė (-ės)
  • Migdolai 1 stiklinė (-ės)
  • Razinos 1 stiklinė (-ės)
  • Džiovinti vaisiai 1 stiklinė (-ės)
  • Brendis 1 stiklinė (-ės)
  • Citrina 1 vnt
  • Cukraus pudra 150 g

Eiga

  1. Riešutus, razinas ir cukatus su džiovintais vaisiais užpilti romu arba brendžiu, palikti 4 - 6 val.
  2. Į indą suberti 5 v. š. miltų, 1 a. š. cukraus (paprastą, ne rudąjį), mieles, supilti pieną. Viską išmaišyti iki vienalytės masės, uždengti ir pastatyti šiltai 20 min.
  3. Į pakilusią masę sudėti tirpintą sviestą, trynius, rudąjį cukrų, sutarkuotą citrinos žievelę ir likusius miltus. Išmaišyti, kad gautųsi vientisa masė. Tuomet sudėti išmirkytus riešutus su džiovintais vaisiais, išminkyti tešlą. Gautą tešlą padėti į indą, uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai 2 val. (tešla turi pakilti dvigubai).
  4. Iš pakilusios tešlos suformuoti pyragą. Nerašysiu kaip formuoti tradicinę pyrago formą - šiame video labai gerai matosi kaip tai daroma (aš šiek tiek persistengiau bekočiodama ;).
  5. Pyragą padėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai 1 val.
  6. "Stollen" kepti 170 - 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min. (mediniu smeigtuku patikrinti, ar pyragas iškepęs).
  7. Apibarstymui100 g tirpinto sviesto150 g cukraus pudrosDar karštą, iš orkaitės išimtą pyragą sutepti 1/5 tirpinto sviesto, apibarstyti 1/5 cukraus pudra. Tai pakartoti dar 4 kartus, kol bus suteptas visas sviestas ir užbarstytas visas cukrus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!