Kalėdinis namukas

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Kalėdinis namukas su kalėdiniais prieskoniais - puiki kalėdinio stalo puošmena.

Ingredientai

  • Miltai 450 g
  • Margarinas arba sviestas 120 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Rudasis cukrus 150 g
  • Medus 100 g
  • Nugesinta soda arba kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kalėdinių prieskonių mišinys kepiniams, meduoliams 2 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, kalėdinius prieskonius sausainiams ir kepiniams, viską išmaišyti.
  2. Dubenį dėti ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos - neišsigąsti.
  3. Tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą (jeigu per skysta, pridėkite miltų), bet tešla turi būti ne kieta.
  4. Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figūrėles nameliui.
  5. Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus ir tik jiems iškilus išimkite.
  6. Puoškite namelį kaip tik norite.Papuošimo glajui: 200 g cukraus pudros, 2 šaukštai citrinos sulčių, maistinių dažų (o jei vertinate natūralumą - naudokite burokėlių sultis, kakavą).
  7. Skanaus ir gražių švenčių!

Panašūs receptai