Kalėdinis namukas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kalėdinis namukas su kalėdiniais prieskoniais - puiki kalėdinio stalo puošmena.
Ingredientai
- Miltai 450 g
- Margarinas arba sviestas 120 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Rudasis cukrus 150 g
- Medus 100 g
- Nugesinta soda arba kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kalėdinių prieskonių mišinys kepiniams, meduoliams 2 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukrų, medų ir tirpintą margariną, kalėdinius prieskonius sausainiams ir kepiniams, viską išmaišyti.
- Dubenį dėti ant garų (puodo su verdančiu vandeniu) ir maišyti, kol cukrus ištirps, nukelti nuo garų, supilti sodą ir gerai išsukti, tešla suputos - neišsigąsti.
- Tada suberti miltus ir užminkyti maloniai minkštą tešlą (jeigu per skysta, pridėkite miltų), bet tešla turi būti ne kieta.
- Atšaldyti nereikia, iš karto kočiokite ir išspauskite norimas figūrėles nameliui.
- Orkaitę įkaitinti iki 220 C, kiškite meduoliukus ir tik jiems iškilus išimkite.
- Puoškite namelį kaip tik norite.Papuošimo glajui: 200 g cukraus pudros, 2 šaukštai citrinos sulčių, maistinių dažų (o jei vertinate natūralumą - naudokite burokėlių sultis, kakavą).
- Skanaus ir gražių švenčių!