Kalėdinis aguonų vyniotinis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Šis aguonų vyniotinis puikiai tiks Kalėdų stalui ir bet kokiai kitai progai. Parašykite savo nuomonę apie jį!
Ingredientai
- Pienas 125 ml
- Sviestas 150 g
- Cukrus 150 g
- Obuoliai 200 g
- Razinos 100 g
- Aguonos 150 g
- Miltai 250 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukraus pudra 45 g
Eiga
- Įdaras – pienas + sviestas + žievelė + cukrus + aguonos, kaitinti 30 min, visą laiką maišyti. Obuolius sutarkuoti stambia tarka. Obuolius ir razinas sudėti į masę.
- Tešla – ištirpinti sviestą. Sumaišyti miltus + druska + 125 g drungno vandens + 50 g sviesto. Suminkyti, leisti 30 min. pastovėti.
- Tešlą iškočioti ant miltais barstyto rankšluosčio, rankomis ištempti, kad būtų plonas lakštas. Patepti 20 g sviesto, dėti įdarą, iš kraštų palikti 3 cm. Susukti vyniotinį, padėti ant skardos, iš folijos padaryti bortus. Vyniotinį patepti sviestu. Kepti 50 min.
- Glazūruoti, puošti aguonomis, riešutais.