Kalėdinis aguonų vyniotinis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šis aguonų vyniotinis puikiai tiks Kalėdų stalui ir bet kokiai kitai progai. Parašykite savo nuomonę apie jį!

Ingredientai

  • Pienas 125 ml
  • Sviestas 150 g
  • Cukrus 150 g
  • Obuoliai 200 g
  • Razinos 100 g
  • Aguonos 150 g
  • Miltai 250 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukraus pudra 45 g

Eiga

  1. Įdaras – pienas + sviestas + žievelė + cukrus + aguonos, kaitinti 30 min, visą laiką maišyti. Obuolius sutarkuoti stambia tarka. Obuolius ir razinas sudėti į masę.
  2. Tešla – ištirpinti sviestą. Sumaišyti miltus + druska + 125 g drungno vandens + 50 g sviesto. Suminkyti, leisti 30 min. pastovėti.
  3. Tešlą iškočioti ant miltais barstyto rankšluosčio, rankomis ištempti, kad būtų plonas lakštas. Patepti 20 g sviesto, dėti įdarą, iš kraštų palikti 3 cm. Susukti vyniotinį, padėti ant skardos, iš folijos padaryti bortus. Vyniotinį patepti sviestu. Kepti 50 min.
  4. Glazūruoti, puošti aguonomis, riešutais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!