Kalėdiniai sausainiai

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
3 val.

Sausainiai su kalėdiniais prieskoniais: cinamonu, kardamonu, gvazdikėliais, imbieru. Sausainiai trapūs, aromatingi ir ilgai neprarandantys skonio. 

Ingredientai

  • Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kardamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Gvazdikėliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Imbieras 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Apelsinų sultys 50 ml
  • Druska 2 g
  • Rudasis cukrus 100 g
  • Apelsino žievelė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sviestas 180 g
  • Cukraus pudra glazūrai 8 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Ištirpiname sviestą, suberiame visus prieskonius, žiupsnelį druskos, sutarkuotą apelsino žievelę. Supilame apelsinų sultis. Viską sumaišome ir paliekame 20 minučių.
  2. Išplakame kiaušinį ir supilame į prieš tai pagamintą masę.
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriame į jau pagamintą masę. Viską gerai išmaišome. Jeigu tešla pernelyg skysta, įpilame daugiau miltų.
  4. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą atšalti 2 valandoms ar ilgiau.
  5. Ant stalo paberiame miltus ir iškočiojame apie pusės centimentro storio tešlos sluoksnį.
  6. Su įvairiomis sausainių formelėmis formuojame norimo dydžio ir formos figūrėles ir sudedame ant kepimo skardos, prieš tai ją patepę sviestu. Sausainių nededame per daug arti vienas kito - paliekame 1 cm tarpus tarp kiekvieno tešlos gabalėlio.
  7. Įkaitiname orkaitę ir kepame sausainius 180 laipsnių orkaitėje apie 10-12 minučių.
  8. Puošiame sausainius: sumaišome cukraus pudrą su citrinos sultimis, įpilame maistinių dažų. Jeigu norime dažyti natūraliai, galime naudoti kakavą ar burokėlių sultis.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai