Kalėdiniai sausainiai
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
3 val.
Sausainiai su kalėdiniais prieskoniais: cinamonu, kardamonu, gvazdikėliais, imbieru. Sausainiai trapūs, aromatingi ir ilgai neprarandantys skonio.
Ingredientai
- Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Kardamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Gvazdikėliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Imbieras 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Apelsinų sultys 50 ml
- Druska 2 g
- Rudasis cukrus 100 g
- Apelsino žievelė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 1 vnt
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Sviestas 180 g
- Cukraus pudra glazūrai 8 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Ištirpiname sviestą, suberiame visus prieskonius, žiupsnelį druskos, sutarkuotą apelsino žievelę. Supilame apelsinų sultis. Viską sumaišome ir paliekame 20 minučių.
- Išplakame kiaušinį ir supilame į prieš tai pagamintą masę.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriame į jau pagamintą masę. Viską gerai išmaišome. Jeigu tešla pernelyg skysta, įpilame daugiau miltų.
- Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą atšalti 2 valandoms ar ilgiau.
- Ant stalo paberiame miltus ir iškočiojame apie pusės centimentro storio tešlos sluoksnį.
- Su įvairiomis sausainių formelėmis formuojame norimo dydžio ir formos figūrėles ir sudedame ant kepimo skardos, prieš tai ją patepę sviestu. Sausainių nededame per daug arti vienas kito - paliekame 1 cm tarpus tarp kiekvieno tešlos gabalėlio.
- Įkaitiname orkaitę ir kepame sausainius 180 laipsnių orkaitėje apie 10-12 minučių.
- Puošiame sausainius: sumaišome cukraus pudrą su citrinos sultimis, įpilame maistinių dažų. Jeigu norime dažyti natūraliai, galime naudoti kakavą ar burokėlių sultis.
- Skanaus!