Grybukai

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardieji senoviniai saldūs grybukai.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Kiaušinio trynys 3 vnt
  • Grietinė 1 stiklinė (-ės)
  • Soda arba kepimo milteliai Pagal skonį
  • Miltai 4 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 4 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio baltymas 2 vnt
  • Cukraus pudra 10 šaukštas (-ai)
  • Citrinos rūgštis Pagal skonį
  • Aguonos 50 g
  • Sviestas 4 šaukštas (-ai)
  • Pienas 1 šaukštas (-ai)
  • Kakava Pagal skonį
  • Vanilinis cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Kiaušinius gerai išplakame, pilame cukrų, vanilinį cukrų, viską dar kartą gerai išmaišom. Supilame vieną stiklinę miltų ir vėl gerai permaišom. Į grietinę dedame sodą arba kepimo miltelius (taip ji nugesinama). Sudedame grietinę į tešlą. Gerai išmaišome ir dedame likusius miltus bei vėl išmaišome. Kepame formlėse.
  2. Baltam Glajui: Išplakame mikseriu kiaušinio baltymus iki purumo, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti, įdėti rūgštelę ir vėl gerai išplakti. Kotukus panardiname į aguonas.
  3. Grybukų galvoms išlydyti sviestą, įpilti cukrų, pieną ir kakavą bei keletą minučių virti.
  4. Tepame grybukų kotus baltu glajumi, pamirkome į aguonas ir laukiame kol išdžius. Tik tada galvas mirkome kakaviniame glajuje ir vėl laukiame kada sustings.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!