Grybukai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardieji senoviniai saldūs grybukai.
Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt
- Kiaušinio trynys 3 vnt
- Grietinė 1 stiklinė (-ės)
- Soda arba kepimo milteliai Pagal skonį
- Miltai 4 stiklinė (-ės)
- Cukrus 4 šaukštas (-ai)
- Kiaušinio baltymas 2 vnt
- Cukraus pudra 10 šaukštas (-ai)
- Citrinos rūgštis Pagal skonį
- Aguonos 50 g
- Sviestas 4 šaukštas (-ai)
- Pienas 1 šaukštas (-ai)
- Kakava Pagal skonį
- Vanilinis cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Kiaušinius gerai išplakame, pilame cukrų, vanilinį cukrų, viską dar kartą gerai išmaišom. Supilame vieną stiklinę miltų ir vėl gerai permaišom. Į grietinę dedame sodą arba kepimo miltelius (taip ji nugesinama). Sudedame grietinę į tešlą. Gerai išmaišome ir dedame likusius miltus bei vėl išmaišome. Kepame formlėse.
- Baltam Glajui: Išplakame mikseriu kiaušinio baltymus iki purumo, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti, įdėti rūgštelę ir vėl gerai išplakti. Kotukus panardiname į aguonas.
- Grybukų galvoms išlydyti sviestą, įpilti cukrų, pieną ir kakavą bei keletą minučių virti.
- Tepame grybukų kotus baltu glajumi, pamirkome į aguonas ir laukiame kol išdžius. Tik tada galvas mirkome kakaviniame glajuje ir vėl laukiame kada sustings.