Spurgos

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Labai gardžios, papuoš Jūsų šventinį stalą!

Ingredientai

  • Miltai 250 g
  • Sviestas 50 g
  • Kiaušinio trynys 3 vnt
  • Grietinė 100 ml
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Konjakas 1 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 500 ml
  • Degtinė 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir išminkyti. Ant lentelės kočioti, vis užlenkiant kraštus, kol tempiant tešlą, bus matyti daug smulkių oro pūslelių. Išminkytą tešlą pridengti drobele ir šaltai palaikyti 1-2 val. Iškočioti 2-3 cm storio lakštais ir forminiu peiliu supjaustyti pailgomis juostelėmis, kurias vėl supjaustykite iki tokio dydžio, kokių spurgų norėsite.
  2. Iš juostelių padarome rutuliukus (apvalias spurgytes su skylute). Formuokite kaip tik Jums leidžia fantazija (arba naudokite kepimo formeles spurgoms).
  3. Riebalus užvirti plačiame inde, į juos įpilti šaukštą degtinės (žagarėliai neprisigers riebalų) ir virti, apvartant kiaurasamčiu. Kai gražiai apgelsta, išgriebti ir sudėti ant tinklelio, kad nuvarvėtų riebalai.
  4. Spurgas papuoškite pamirkę jas į ištirpintą šokoladą ir įvairius spalvotus rutuliukus, saldainiukus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!