Spurgos
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Labai gardžios, papuoš Jūsų šventinį stalą!
Ingredientai
- Miltai 250 g
- Sviestas 50 g
- Kiaušinio trynys 3 vnt
- Grietinė 100 ml
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Konjakas 1 šaukštas (-ai)
- Aliejus 500 ml
- Degtinė 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir išminkyti. Ant lentelės kočioti, vis užlenkiant kraštus, kol tempiant tešlą, bus matyti daug smulkių oro pūslelių. Išminkytą tešlą pridengti drobele ir šaltai palaikyti 1-2 val. Iškočioti 2-3 cm storio lakštais ir forminiu peiliu supjaustyti pailgomis juostelėmis, kurias vėl supjaustykite iki tokio dydžio, kokių spurgų norėsite.
- Iš juostelių padarome rutuliukus (apvalias spurgytes su skylute). Formuokite kaip tik Jums leidžia fantazija (arba naudokite kepimo formeles spurgoms).
- Riebalus užvirti plačiame inde, į juos įpilti šaukštą degtinės (žagarėliai neprisigers riebalų) ir virti, apvartant kiaurasamčiu. Kai gražiai apgelsta, išgriebti ir sudėti ant tinklelio, kad nuvarvėtų riebalai.
- Spurgas papuoškite pamirkę jas į ištirpintą šokoladą ir įvairius spalvotus rutuliukus, saldainiukus.