Kalėdinė žąsis
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 12, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kalėdinės žąsies gaminimo receptas su ypatingais ingredientais. Žąsį iškepsite be galo skaniai.
Ingredientai
- Žąsis 1 vnt
- Kiauliena Pagal skonį
- Sviestas 150 g
- Svogūno roputės 1 vnt
- Salierai Pagal skonį
- Citrinos 2 vnt
- Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pistacijos Pagal skonį
- Konjakas 50 ml
- Kiaušiniai 2 vnt
- Rūkytas kumpis 100 g
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir apkepinti svieste. Svogūnus ir salierus smulkiai supjaustyti, sudėti į pakepintą kiaulieną, supilti vyną ir patroškinti apie 1 min. Tada suberti kmynus, sudėti supjaustytą citriną, spanguoles, pistacijas, smulkiai supjaustytą rūkytą kumpį, viską pagardinti druska ir pipirais, įmušti kiaušinius, supilti konjaką ir gerai išmaišyti.
- Šiuo įdaru prikimšti paruoštą žąsį ir užsiūti angą. Žąsies odelę ištrinti druskos ir pipirų ir tarkuotos citrinų žievelės mišiniu.
- Taip paruoštą žąsį dėti į kepimo indą, į jį įpilti 2 stiklines vandens ir kepti iki 200-220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kai žąsies odelė gražiai apkepa (maždaug po 20 min.), orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160°C. Dar 2 val. kepti, vis palaistant susidariusiomis sultimis.