Kalėdinė žąsis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Kalėdinės žąsies gaminimo receptas su ypatingais ingredientais. Žąsį iškepsite be galo skaniai.

Ingredientai

  • Žąsis 1 vnt
  • Kiauliena Pagal skonį
  • Sviestas 150 g
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Salierai Pagal skonį
  • Citrinos 2 vnt
  • Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pistacijos Pagal skonį
  • Konjakas 50 ml
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Rūkytas kumpis 100 g
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir apkepinti svieste. Svogūnus ir salierus smulkiai supjaustyti, sudėti į pakepintą kiaulieną, supilti vyną ir patroškinti apie 1 min. Tada suberti kmynus, sudėti supjaustytą citriną, spanguoles, pistacijas, smulkiai supjaustytą rūkytą kumpį, viską pagardinti druska ir pipirais, įmušti kiaušinius, supilti konjaką ir gerai išmaišyti.
  2. Šiuo įdaru prikimšti paruoštą žąsį ir užsiūti angą. Žąsies odelę ištrinti druskos ir pipirų ir tarkuotos citrinų žievelės mišiniu.
  3. Taip paruoštą žąsį dėti į kepimo indą, į jį įpilti 2 stiklines vandens ir kepti iki 200-220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Kai žąsies odelė gražiai apkepa (maždaug po 20 min.), orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160°C. Dar 2 val. kepti, vis palaistant susidariusiomis sultimis.

Panašūs receptai