Kalėdinė aviena su daržovėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Kalėdinis patiekalas - aviena su daržovėmis. Ragaukite ir komentuokite savo nuomonę!
Ingredientai
- Aviena 8 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Baklažanai 1 vnt
- Raudonoji paprika 2 vnt
- Cukinija 1 vnt
- Pomidorai 2 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Aliejus 100 ml
- Šparaginės pupelės 300 g
- Čiobreliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pomidorų padažas 5 šaukštas (-ai)
- Kuskusas 250 g
- Vištienos sultinys 100 ml
- Kedro riešutai 2 šaukštas (-ai)
- Razinos 2 šaukštas (-ai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Nuplautą ir nusausintą baklažaną susmulkinkite ir apibarstykite druska. Pupeles atšildykite, ankštis perpjaukite pusiau. Paprikas supjaustykite šiaudeliais, cukiniją ir pomidorus-skridinėliais, svogūnus-kubeliais. Baklažano gabalėlius nuspauskite, apkepkite 3 šaukštuose aliejaus, sudėkite paprikas, cukiniją, pupeles ir viską kepkite maždaug 12 min. ant vidutinės ugnies.
- Likus 4 min. įdėkite pomidorus. Troškinį pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais, pomidorų padažu ir tyre. Kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu, uždenkite ir taip palaikykite 5 min., kad išbrinktų. Suberkite riešutus, razinas, įpilkite šaukštą aliejaus ir kruopščiai permaišykite.
- Mėsos pjausnius kepkite likusiame aliejuje po 3 min. iš kiekvienos pusės, pasūdykite, apibarstykite pipirais, šalia įdėkite ir pakepinkite sutraiškytais česnako skilteles. Galite patiekti pusdubenyje kartu su kuskusu, o daržovių garnyrą patiekite atskirame inde. Papuoškite citrinos skiltelėmis.