Kalakuto lazdelės džiūvėsėliuose su keptomis bulvių lazdelėmis
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Rekomenduojame, kai „nėra laiko“, nes patiekalas pagaminamas lengvai ir greitai.
Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt
- Džiuvesėliai 1 stiklinė (-ės)
- Garstyčios 1 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Džiovintas raudonėlis Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
- Bulvės 5 vnt
- Alyvuogės Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
- Citrina Pagal skonį
Eiga
- Supjaustykite kalakuto filė griežinėliais. Pabarstykite druska, pipirais, įtrinkite garstyčiomis ir palikite 5 min. Išvoliokite kiaušinio plakinyje, raudonėlyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje 5 min.
- Bulves nuskuskite ir supjaustykite lazdelėmis, pabarstykite druska ir pipirais, kepkite orkaitėje 30 min. 200°C temperatūroje.
- Alyvuoges, marinuotus česnakus ir svogūnėlius užpilkite alyvų aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis.