Kalakutienos vyniotinis su špinatais, ožkos sūriu

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardūs kalakutienos vyniotiniai su špinatais ir ožkos sūriu. Kalakutieną visuomet galite pakeisti į vištieną. Patiekalas išties labai skanus ir ypatingas ir visuomet galite improvizuoti.

Ingredientai

  • Kalakutiena 500 g
  • Špinatai 120 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Džiovintas raudonėlis 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Vištienos sultinys 100 ml
  • Kukurūzų krakmolas 1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Vanduo Pagal skonį

Eiga

  1. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą vandens, dėkite špinatus, uždenkite ir kaitinkite apie 5 min., vis pamaišydami. Tuomet juos gerai nusunkite ir atsidėkite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, berkite svogūnus, porą šaukštų vandens, česnaką, uždenkite ir kaitinkite apie 3 min., kol drėkmė išgaruos. Svogūnus sudėkite į dubenį, ten pat dėkite špinatus, ožkos sūrį, duonos trupinius, raudonėlį, kiaušinio baltymą, berkite druskos ir pipirų.
  3. Peiliu kalakutienos krūtinėlę atverkite tarsi knygą ir padėkite ant plastikinės plėvelės. Gerai išmuškite iki maždaug 1 cm storumo. Ant išmuštos krūtinėlės dėkite špinatų mišinį, atsargiai susukite į volelį, kas keletą centimetrų užspauskite virvele ar dantų krapštuku. Apibarstykite druska ir pipirais.
  4. Inde, tinkamame orkaitei (turinčiame dangtį) įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kelias minutes kepinkite kalakutieną, kol apskrus iš visų pusių. Tuomet supilkite sultinį, uždenkite, pašaukite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 40 min. Išimkite ir padėkite šiltai.
  5. Į keptuvę dėkite krakmolą sumaišytą su vandeniu,užvirkite, maišydami virinkite apie minutę, kol sutirštės, nuimkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą.
  6. Kalakutieną supjaustykite riekelėmis. Patiekite su padažu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!