Kalakutienos vyniotinis su špinatais, ožkos sūriu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardūs kalakutienos vyniotiniai su špinatais ir ožkos sūriu. Kalakutieną visuomet galite pakeisti į vištieną. Patiekalas išties labai skanus ir ypatingas ir visuomet galite improvizuoti.
Ingredientai
- Kalakutiena 500 g
- Špinatai 120 g
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Džiovintas raudonėlis 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Kiaušinio baltymas 1 vnt
- Vištienos sultinys 100 ml
- Kukurūzų krakmolas 1 šaukštas (-ai)
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Vanduo Pagal skonį
Eiga
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą vandens, dėkite špinatus, uždenkite ir kaitinkite apie 5 min., vis pamaišydami. Tuomet juos gerai nusunkite ir atsidėkite.
- Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, berkite svogūnus, porą šaukštų vandens, česnaką, uždenkite ir kaitinkite apie 3 min., kol drėkmė išgaruos. Svogūnus sudėkite į dubenį, ten pat dėkite špinatus, ožkos sūrį, duonos trupinius, raudonėlį, kiaušinio baltymą, berkite druskos ir pipirų.
- Peiliu kalakutienos krūtinėlę atverkite tarsi knygą ir padėkite ant plastikinės plėvelės. Gerai išmuškite iki maždaug 1 cm storumo. Ant išmuštos krūtinėlės dėkite špinatų mišinį, atsargiai susukite į volelį, kas keletą centimetrų užspauskite virvele ar dantų krapštuku. Apibarstykite druska ir pipirais.
- Inde, tinkamame orkaitei (turinčiame dangtį) įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kelias minutes kepinkite kalakutieną, kol apskrus iš visų pusių. Tuomet supilkite sultinį, uždenkite, pašaukite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 40 min. Išimkite ir padėkite šiltai.
- Į keptuvę dėkite krakmolą sumaišytą su vandeniu,užvirkite, maišydami virinkite apie minutę, kol sutirštės, nuimkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą.
- Kalakutieną supjaustykite riekelėmis. Patiekite su padažu.