Kalakutienos kepsneliai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Kalakutienos kepsneliai 

Ingredientai

  • Kalakutiena 4 vnt
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 4 vnt
  • Česnakas 1 skiltelė (-ės)
  • Šparaginės pupelės 400 g
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Apelsinai 1 vnt
  • Citrina 1 vnt

Eiga

  1. Pupeles sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, pavirti 5 min. ir nukelti nuo ugnies. Kiekvieną mėsos gabaliuką pamušti kūjeliu, pasūdyti, pagardinti pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinti šaukštą sviesto ir pakepinti žiedeliais supjaustytus svogūnus bei sugrūstus česnakus. Daržoves išimti, sudėti likusį sviestą (aš truputį įpyliau aliejaus, kad sviestas labai neputotų) ir iškepti mėsą (kepti 3-5 min. kiekvieną pusę).
  3. Paruošti padaža: nutarkuoti geltonąją citrinos ir apelsino žievelių sluoksnį ( aš nuskutau skustuku ir plonai supjausčiau šiaudeliais), žieveles sumaišyti su medumi. Iš vaisių išspausti sultis ir taip pat įmaišyti į medų. Padažą supilti į keptuvę, sudėti keptus svogūnus, pasūdyti, pagardinti pipirais ir maišant užvirti.
  4. Virtas pupeles išdėlioti į lekštes, įdėti po kepsnelį ir viską užpilti padažu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!