Kalakutiena su grybais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kalakutas 600 g
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Kiaušiniai 1 vnt
- Pienas 1 šaukštas (-ai)
- Džiuvesėliai Pagal skonį
- Tirpintas sviestas 3 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 2 vnt
- Baravykai 300 g
- Sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Grietinė 2 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys Pagal skonį
Eiga
- Kalakutieną supjaustyti gabalais. Iš šlaunelių kaulų galima neišimti, mėsos gabalus pamirkyti kiaušinio ir pieno plakinyje, apvolioti maltais džiūvėsėliais, paskrudinti svieste ir padėti šiltai. Tame pačiame svieste pakepinti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir grybus, paskui įpilti sultinio ir troškinti. Pagardinti pomidorų tyre, grietine arba citrinos sultimis. Į paruoštą padažą sudėti paukštieną ir uždengus dangčiu 15–20 minučių troškinti ant silpos ugnies orkaitėje arba ant viryklės. Patiekti su virtais makaronais arba bulvėmis ir agurkų arba salotų lapelių salotomis. Padažą patiekti padažinėje.