Kalakutas meduje su kalėdiniais prieskoniais

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ypatingoms žiemos šventėms - ypatingas kalakutas su kalėdiniais prieskoniais.

Ingredientai

  • Kalakutienos filė 600 g
  • Medus 100 ml
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Gvazdikėliai Pagal skonį
  • Ciberžolė Pagal skonį
  • Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Kalakutienos filė pabarstome druska ir pipirais.
  2. Medų sumaišome su cinamonu, ciberžolėmis, kapotu gvazdikėliu ir šiuo mišiniu aptepame mėsą.
  3. Tuomet suvyniojame kalakutieną į du sluoksnius folijos ir paliekame 30 min.
  4. Po to kepame orkaitėje, nevartydami, 30-40 min., 210 laipsnių temperatūroje.
  5. Iškepusią mėsą išimame iš orkaitės ir paliekame dar apie pusvalandį, kad pravėstų.
  6. Tada nuimame foliją, mėsą supjaustome griežinėliais.Iš folijos padažą supilame į padažinę ir teikiame prie mėsos.
  7. Skanaus!

Panašūs receptai