Kalakutas meduje su kalėdiniais prieskoniais
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 14, 2017
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingoms žiemos šventėms - ypatingas kalakutas su kalėdiniais prieskoniais.
Ingredientai
- Kalakutienos filė 600 g
- Medus 100 ml
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Gvazdikėliai Pagal skonį
- Ciberžolė Pagal skonį
- Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Kalakutienos filė pabarstome druska ir pipirais.
- Medų sumaišome su cinamonu, ciberžolėmis, kapotu gvazdikėliu ir šiuo mišiniu aptepame mėsą.
- Tuomet suvyniojame kalakutieną į du sluoksnius folijos ir paliekame 30 min.
- Po to kepame orkaitėje, nevartydami, 30-40 min., 210 laipsnių temperatūroje.
- Iškepusią mėsą išimame iš orkaitės ir paliekame dar apie pusvalandį, kad pravėstų.
- Tada nuimame foliją, mėsą supjaustome griežinėliais.Iš folijos padažą supilame į padažinę ir teikiame prie mėsos.
- Skanaus!