Kalakutas keptas obuolių sultyse

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Sultingo šventinio kalakuto receptas. Kalakutas marinuojamas obuolių sulčių marinate.

Ingredientai

  • Kalakutas 5 kg
  • Obuolių sultys 4 l
  • Česnakas 4 skiltelė (-ės)
  • Čiobreliai 10 g
  • Alyvuogių aliejus 20 ml
  • Druska 4 g
  • Pipirai Pagal skonį
  • Cukinija 200 g
  • Morkos 4 vnt
  • Svogūnas 1 vnt

Eiga

  1. Kalakutą atšildome (5 kg kalakutui reikia vienos paros gerai atšilti).
  2. Kalakutą įtriname druska, pipirais, išspaustais česnakais, čiobreliais, užpilame alyvuogių aliejumi ir obuolių sultimis. Kalakutą marinuojame apie 2 paras.
  3. Kuomet kalakutas išsimarinavo, patiesiame foliją į kepimo indą didesniais lakštais, kad galėtume kalakutą apvynioti su folija. Folijoje nepaliekame plyšių, bet apdengiame taip, kad kalakutas galėtų kepdamas „alsuoti“. Prieš kepdami surišame kalakuto kojeles ir sparnelius.
  4. Kepame 2 val. 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
  5. Po to kalakutą išimame, nuimame foliją, apšlakstome išsiskyrusiomis sultimis ir kepame dar apie 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.
  6. Patikriname, ar kalakutas gerai iškepė, įsmeigdami virbalu į storiausią dalį ir šaukštu paimdami išsiskyrusių sulčių mėginį. Jeigu išsiskyrė rausvos sultys ar kraujingos – kalakutą dedame keptis dar 40 minučių, jeigu sultys be rausvo atspalvio – kalakutas iškepęs.
  7. Jeigu kalakutas 1 kg didesnis, proporcingai didiname kepimo laiką pridėdami vieną gerą valandą ar netgi pusantros.
  8. Garnyrui išverdame ryžius. Kol juos verdame, apkepame daržoves (cukinijas, morkas, svogūnus ar kitas mėgstamas daržoves). Pirmiausia kepiname morkas, po to dedame cukinijas, svogūnus. Viską sumaišome su ryžiais ir dar kiek pakepiname. Į garnyrą taip pat galime įpilti kalakutui kepant išsiskyrusių sulčių.
  9. Skanaus:)

Panašūs receptai