Kaimiškas obuolių pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Labai skanu, ypač su pienu arba su ledais.
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 1 kg
- Obuoliai 1 kg
- Medus 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt
Eiga
- Tešlą atšildžiau ir sudėjusi lakštus vieną ant kito iškočiojau didelį bet nelabai ploną blyną. Apipjausčiau kraštus, kad butų gražus, klojau į kepimo popieriumi išklotą ir miltais pabarstytą skardą. Stenkitės, kad tešla sudarytu bortelius, kitaip išbėgs kepdamas medus. Tešlos likučius iškočiojau ir supjausčiau juosteles papuošimui.
- Tešlos blyną aptepame medumi (geriausia pašildyti, tada skystesnis, lengviau tepasi). Obuolius supjaustyti plonytėmis skitelėmis ir isdėlioti ant tešlos. Pabarstome trupučiu cinamono i cukraus (jei rūgštus obuoliai), dėliojame juosteles, tepame kiaušinio plakinį ir šauname į orkaitę, kepame apie 40 min.